Konu

İlköğretim

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi çocuklara Tanrı’nın planıhakkında öğretmeye ve onlara İsa Mesih’inörneğini takip etmede yardımcı olmaya büyük önem vermektedir. Bu amaca ulaşmaya yardım etmek amacıyla, Kilise 18 aylık ve 12 yaş arası çocuklar için İlköğretim kuruluşunu desteklemektedir.

İlköğretim ebeveynler tarafından verilen dinsel öğretime katkı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Her Pazar günü Mormon ibadet törenleriesnasında çocuklar Kilise öğretisini konuşmak, öğrenme etkinliklerine katılmak ve şarkılar söylemek amacıyla bir araya gelirler. Tüm yaşlardan çocuklar bu toplantılara dualar ederek, kutsal yazıları okuyarak ve sevindirici haber konularında konuşmalar vererek katılma fırsatına sahiptirler. Pazar günkü İlköğretim zamanı esnasında, çocuklar ayrıca diğer aynı yaştaki çocuklarla küçük sınıflarda ders almak için bir araya gelirler. Bu dersler kendilerinden bu hizmet çağrısı için gönüllü olarak zaman ayırmaları istenen cemaatin yetişkin üyeleri tarafından öğretilir.

Dünyada bir milyondan fazla İlköğretim çocuğu vardır. İlköğretim kuruluşu şu an Rosemary M. Wixom, Jean A. Stevensve Cheryl A. Esplin’denoluşan bir genel başkanlıktarafından yönetilmektedir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.