Konu

Haklar ve Bilginin Kullanımı (Güncellendi 21/2/2012)

KULLANIM ŞARTLARI 

Bu siteyi kullanarak aşağıda belirtilen şartları kabul ediyorsunuz. Eğer herhangi bir şartı kabul etmiyorsanız bu siteyi kullanmayınız. Bu şartları herhangi bir zamanda değiştirme hakkını saklı tutarız; dolayısıyla siteyi her ziyaret ettiğinizde bu değişen hükümleri kontrol ediniz. Takip eden şartların değişim gönderimlerinde siteyi kullanımdaki devamınız bu şartları kabul ettiğiniz anlamına gelir.

LİSANSLAR VE KISITLAMALAR

Bu sitenin sahibi ve işleticisi İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Başkanı Kuruluşu’dur. Bu sitede bulunan bütün materyallerin ( bunlara görseller, metinler, ikonlar, gösterimler, veri tabanları, medya ve genel bilgiler de dahil olmak üzere) sahibi biziz ve lisansları bize aittir. Bu materyalleri sadece kişisel olarak seyredebilir, indirebilir, çıktı alabilirsiniz, aksi belirtilmedikçe ticari amaçlarla kullanamazsınız. Buna ek olarak, materyaller medya personeli tarafından, aksi belirtilmediği sürece geleneksel kamu haber forumlarında kullanmak amacı ile kopyalanabilir. Buna ek olarak, materyaller medya personeli tarafından, aksi belirtilmediği sürece geleneksel kamu haber forumlarında kullanmak amacı ile kopyalanabilir.İznimiz olmadan bu siteden başka bir internet sitesine ya da bilgisayar ağına materyal gönderemezsiniz. Bu sitedeki materyalleri başka bir siteye aktaramaz ve dağıtamazsınız. Bu siteyi ya da bu sitede bulunan bilgileri (isimleri ve adresleri de içeren bilgi bildirimlerini) satış ya da ürün tanıtımı ya da hizmetler ya da diğer ticari amaçlara yönelik müşteri istemleri için kullanamazsınız.

Daha önce belirtilenlere bağlı kalmaksızın, reddetme, geri alma ya da sitenin kullanımını sınırlama, site içeriklerini de kopyalama hakkını içerecek şekilde karar verme hakkımızı saklı tutarız. Bu siteden materyal kullanmak isteyen kişiler için “dürüst kullanım”ın ne olduğunu kararlaştırmak bizim sorumluluğumuz değildir. Bu tamamen kullanıcının sorumluluğunda kalmaktadır. Ayriyeten ek kaynak bildirimi vermeye mecbur değiliz, ne de bu materyallerin alternatif kullanımlarla ilişkisiz olduğunun garantisini vermiyoruz. Bu tür sorumluluklar en nihayetinde kullanıcıya kalmaktadır. Bununla beraber Kilise bu materyallerin kullanımında ihlallere engel olma hakkını savunur ve “dürüst kullanımı” kanunun anladığı şekilde yorumlar.

DAVRANIŞ KODU

Kişisel ya da bir grubun parçası olarak, internet sayfasına diğer kişilere zarar vermek ya da hakaret içermek amacıyla bilgiler ibraz etmeyeceğinizi, göndermeyeceğinizi ve başka bir kullanıcı gibi davranıp kimliğinizi saklamayacağınızı veya başkalarını bu tür suçları işliyormuş gibi göstermeyeceğinizi kabul edersiniz. Siteden içeri veya dışarı veri akışını engelleyecek hiçbir şey yapmayacağınızı ve bu sitenin hizmetlerini ya da performansını engelleyecek harekette bulunmayacağınızı, uyguladığımız kontroller ve kullanım kurallarını atlatacak eylemlerde bulunmayacağınızı kabul edersiniz. Zarar verici ve işgalci davranışlarınızdan dolayı bu siteyi kullanma hakkınızın elinizden alınacağını, hakkınızda yasal işlem yapılacağını anlıyorsunuz.

BAĞLANTI

Sizin rahatlığınız için bu site başkaları tarafından işletilen bağlantıları içerebilir. Bu siteler bizim tarafımızdan sağlanmayan ya da kontrol edilmeyen sitelerdir ve bunların içeriklerinden biz sorumlu değiliz. Biz iyi niyetle hareket ederek sadece düzgün, uygun bağlantıların olması için çaba sarf etsek de bazıları uygunsuz ve münasebetsiz materyaller içerebilir. Eğer kullanımınız sırasında bu tür materyaller ile karşılaşırsanız bunu bize en hızlı şekilde bildiriniz.

İnanıyoruz ki, internette bilgi oluşturan kişiler bu bilgilerin halka açık alanda ve oldukça geniş bir kitleye ulaşacağını bilirler. Bundan dolayı inanıyoruz ki, diğer sitelerle bağlantı kurmak kanunen uygundur ve internet kullanıcılarının beklentileri ile çelişmeyen bir durumdur. Bununla beraber eğer belirli bir siteye giriş sınırlandırılmış ise site operatörü bizi acilen bilgilendirmelidir.

YARGI VE GEÇERLİ YASA

Bu anlaşma Amerika Birleşik Devletleri, Utah Eyaleti kanunları tarafından takip edilecektir, yapılan anlaşmalarda uygulandığı gibi bütün eyalet dahilinde diğer yasaları çiğnemeden ve ihlal etmeden uygulamaya koyulacaktır . Bu sözleşmenin uygulanması ile ilgili herhangi bir eylem ya da bu site ile bağlantılı herhangi bir sorun, Utah, Salt Lake İdari Bölgesinde bulunan eyalet ya da federal mahkemelerinde karara bağlanacaktır ve siz bu mahkemelerin kişisel yargılarını dava ile ilgili verdikleri kararları kabul eder ve onaylarsınız. Eğer bu anlaşmanın herhangi bir hükmü kanunsuz, geçersiz ya da tamamı veya bir bölümü uygulanamaz ise kalan ilkeler, biz bu hükümsüz ya da uygulanamaz kısımları anlaşmanın esas hususlarından biri olarak tanımlamadığınız sürece etkilenmeyeceklerdir, bu durumda tamamen kendi takdir yetkimize bağlı olarak anlaşmayı değiştirebilirebiliriz.

SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI

Kullanımınızdan kaynaklanan özel ya da rastlantısal zararların bir sonucundan sorumlu değiliz ki bunlar, kullanım becerilerinin eksikliği, bu sitedeki materyaller ya da bağlantılı siteler, bununla sınırlı olmayacak şekilde kar kaybı, iş kaybı ve bilgi işlem sisteminizdeki programların ya da diğer verilerin kaybı olabilir. Eğer bizim sitemize ya da bağlantılı sitelere girmiş iseniz hiç bir şekilde kullanıcının zararından, kaybından daha fazlasını ödeme sorumluluğumuz yoktur.

SORUMLULUK REDDİ

BU SİTEDEKİ MATERYALLER VE BAĞLANTILI SİTEDEKİ MATERYALLER HİÇ BİR ŞEKİLDE, NE AÇIKÇA NE DE ZIMNİ OLARAK, GARANTİ ALTINDA OLMADAN “OLDUKLARI ŞEKİLDE” SAĞLANMAKTADIR. İLGİLİ YASALARIN İZİN VERDİĞİ EN YÜKSEK ÖLÇÜDE, AÇIK VEYA ZIMNİ DE DAHİL, ZAPTA KARŞI TEMİNAT VE ZIMNİ OLARAK AMACA UYGUN TİCARET VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK DA DAHİL TEMİNATIMIZ ALTINDA DEĞİLDİR. BİZ BU SİTENİN İÇERDİĞİ İŞLEVLERİN KESİNTİSİZLİĞİNİN YA DA HATASIZLIĞININ, Kİ ARIZALAR GİDERİLECEKTİR, YA DA BU SİTENİN VEYA SUNUCUNUN MÜSAADE ETTİĞİ VİRÜSLERDEN VEYA DİĞER ZARARLI BİLEŞENLERDEN MUAF OLACAĞININ GARANTİSİNİ VERMEYİZ.

MARKALAR

“İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi”, “Liyahona”, “Mormon Kitabı” ve “Mormon” Intellectual Reserve, Inc.’in markalarıdır.

SORULAR VE TELİF İSTEMLERİ

Kilise’nin telif hakkı saklı olan materyalleri hakkında daha fazla yardım ya da bilgi için Kilisenin Fikri Mülkiyet Ofisi ile bağlantıya geçebilirsiniz:

Telefon: 801-240-3959 veya 1-800-453-3860, dahili 2-3959

Faks: 801-240-1187

E-posta:cor-intellectualproperty@ldschurch.org

Kilisenin telif hakkı saklı materyallerine olan talepleriniz için lütfen talebinizi karşılayan uygun formu doldurunuz:

Genel talepler için:Telif Hakkı Talep Formu

Bir metinde düzenlenmiş materyaller için:Telif Hakkı Talebi—Metin Formu

Müzik düzenlemelerinin oluşturulması için:Telif Hakkı Talebi—Müzik Düzenleme Formu

Talep formu ve diğer bütün ihtiyaç olan materyaller talep formunda özetlendiği gibi şuraya gönderilir:

Attention: Licensing
Intellectual Property Office
50 East North Temple Street
Salt Lake City, Utah 84150-0018

Yukarıda listelenen faks numarasına ya da e-posta adresine de faks ya da e-posta şeklinde gönderebilirsiniz.

Not: Ticari olmayan bir talebinize alacağının cevabın yaklaşık süresi iki ya da dört haftadır; ticari talepler için gereken süre yaklaşık dört ila altı haftadır.

Yürürlük Tarihi: 21 Şubat 2012

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.