Konu

Çağdaş Peygamberler ve Devam Eden Vahiy

  • Çağdaş havariler ve peygamberler İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin ayırt edici bir özelliğidir. Kilise üyeleri, büyük Kilise liderlerini — Joseph Smith, Brigham Young ve onları takip eden Kilise’nin başkanlarını— Tanrı’nın peygamberleri olarak, aynı İbrahim, Musa, Yeşaya ve İsa Mesih’in zamanındaki havarileri gördükleri gibi görürler. Thomas S. Monson Kilise’nin bugünkü başkanı ve peygamberidir.
  • Üyeler, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin İsa Mesih tarafından O’nun ölümlü hayatı sırasında ilk başta kurulan Kilise’nin [geri getirildiğine] iade edildiğine inanmaktadırlar. Bu iade edilişin bir bölümü yaşayan peygamberleri ve havarileri içerir.
  • Çağdaş peygamberlerle birlikte, devam etmekte olan vahiy ve ilave kutsal yazılar gelmektedir. Joseph Smith belki de en çok Mormon Kitabı: İsa Mesih Hakkında Başka Bir Tanıklık’ı tercüme edişi ve 19. yüzyılda Kilise’nin temelini atışıyla bilinmektedir. O zamandan beri Kilise’nin birbirini izleyen başkanlarının kendine özgü katkıları olmuştur.
  • Kilise’nin başındaki peygamberlere ve havarilere olan inanç, üyelerin liderlerini gözü kapalı takip ettikleri anlamına gelmemektedir. Tanrı’nın peygamberi Kilise’ye bir bütün olarak rehberlik etmek için vahiy ve ilham almakla birlikte, vahiyler toplulukların liderleri ve aileler ve üyeler dahil olmak üzere her seviyede gelmektedir. Aslında, üyelerden kendi yaşamlarında, Kilise’deki sorumluluklarında ve hatta meslekleri dahil olmak üzere dünyevi amaçlarında yardım alabilmek için bu tür ilahi rehberliği aramaları beklenir. Üyelerin ayrıca dua ederek kendi “tanıklıklarını” ya da liderlerinin onlara öğrettiği ilkelerin doğruluğuna dair kanaat oluşturmaları beklenir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.