Konu

Çadır Kazığı

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin cemaatleri coğrafi olarak kurulmaktadır ve üyeler evlerinin yakınındaki ibadet törenlerinekatılırlar. Her üye piskoposluk bölgesinin benzeri olan bir çadır kazığına aittir. Bir çadır kazığının liderine çadır kazığı başkanıdenir.

Çadır kazığısözcüğü Eski Antlaşma’daki çadır betimlemesinden alınmıştır ve bu betimlemede “çadır” ya da kilise destekleyici kazıklarla tutturulmaktadır (bkz. Yeşaya 54:2).

Her çadır kazığı mahallelerya da dallar adı verilen daha küçük birkaç cemaatten meydana gelmektedir. Bir çadır kazığında genellikle 5 ile 12 arası sayıda mahalleler ve dallar vardır. Kilise’nin yeni olduğu alanlarda, üyeler çadır kazıkları yerine bölgelerolarak kurulurlar.

Bir çadır kazığını idare etmek ve üyelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gereken önemli miktardaki zaman ve çaba üyelerin kendileri tarafından sağlanmaktadır. Çoğu üyeden yerel liderler tarafından belli görevlerde katkıda bulunmalarıistenir. Görevler yerel idari, öğretmenlik veya hizmete yönelik pozisyonları içerir. Cemaatin ihtiyaçlarına göre, bu sorumluluklar düzenli aralıklarla değiştirilir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.