Konu

Yaşlı Jeffrey R. Holland

Yaşlı Jeffrey R. Holland, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’na 23 Haziran 1994’te atanmıştır. Bu hizmete çağrıldığı zaman Yaşlı Holland, 1 Nisan 1989’da çağrıldığı Yetmişler Birinci Kurulu’nun bir üyesi olarak hizmet veriyordu.

1980’den 1989’da Genel Otorite olarak çağrılıncaya kadar, Jeffrey R. Holland, Utah-Provo’daki Brigham Young Üniversitesi’nin dokuzuncu başkanı olarak hizmet etti. Eski Kilise eğitim yetkilisi ve BYU Din Eğitimi Fakültesi’nin dekanı olarak çalışmıştır.

Yerlisi olduğu St. George, Utah’taki Dixie Lisesi ve Dixie Yüksek Okulu öğrenci lideri ve okul takımı atletiydi; Brigham Young Üniversitesi’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla İngilizce ve din eğitimi alanlarında aldı. Yüksek lisans ve doktora felsefe derecelerini Yale Üniversitesi’nde Amerikan Çalışmaları üzerine yapmıştır.

Yaşlı Holland tam zamanlı Kilise hizmetine çağrılmadan önce profesyonel eğitim alanında aktif rol aldı. Amerikan Bağımsız Yüksek Okullar ve Üniversiteler Derneği (AAPICU) Başkanı, Ulusal Bağımsız Yüksek Okullar ve Üniversiteler Derneği (NAICU) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulusal Yüksek Okul Atletik Derneği (NCAA) Başkanları Komisyonu üyesi olarak hizmet etmiştir. Mesihçiler ve Yahudiler arasındaki anlayışı arttırmak için yaptığı işlerden dolayı B’Nai B’rith Anti-Hakaret Ligi “Bağımsızlık Meşalesi” ödülü almıştır. Hükümet ve iş dünyasıyla ilgili birçok şirketin yönetim kurulunda hizmet etmiştir ve Amerikan İzcilik Federasyonu tarafından verilen “Seçkin Kartal İzcisi” ödülüyle ödüllendirilmiştir. Birini eşi Patricia ile beraber yazdığı sekiz kitabın yazarıdır.

Yaşlı Holland, 3 Aralık 1940’ta Frank D. ve Alice Bentley Holland’ın çocukları olarak dünyaya gelmiştir 1963’te Patricia Terry ile evlenmiştir. Üç çocukları vardır.

 

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.