Konu

Yaşlı David A. Bednar

David A. Bednar, 7 Ekim 2004 tarihinde İsa Mesih’in Son Zaman Azizler KilisesiOniki Havariler Kurulu üyesiolarak atanmış ve görevlendirilmiştir. Onikiler Kuruluna olan bu çağrıdan önce Yaşlı Bednar AlanYetmişi, Alan Otorite Yetmişi, Yöresel Temsilci, iki kezkazık başkanı ve gözetmen olarak hizmet etmiştir.

 

Yaşlı Bednar 15 Haziran 1952’de Oakland, California’da doğmuştur. Tam zamanlıgörevini Güney Almanya’da tamamladıktan sonraBrigham Young Üniversitesi’ne başlamışve burada lisans ve yüksek lisans derecelerini tamamlamıştır. Ayrıca doktora derecesini de organizasyonel davranış alanında Purdue Üniversitesi’nden almıştır.

Eğitimini tamamladıktan sonra Yaşlı Bednar, Texas Tech Üniversitesi’nde ve Arkansas Üniversitesi’nde iş yönetimi profesörü olarak çalışmıştır. Daha sonra kendisi Brigham Young Üniversitesi–Idaho’nun (eski adıyla Ricks Yüksek Okulu) 1997-2004 yılları arasında başkanlığını yapmıştır.

Yaşlı Bednar, Susan Kae Robinson ile Salt Lake Tapınağı’nda 20 Mart 1975 yılında evlenmiştir ve üç oğulları vardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.