Konu

Yaşlı Neil L. Andersen

Yaşlı Neil Linden Andersen, 4 Nisan 2009’da İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin bir havarisi olarak çağrılmıştır.


Yaşlı Andersen Onikiler Kurulu’na çağrılmadan önce Yetmişler Başkanlığı’nda en kıdemli üye olarak hizmet ediyordu. Nisan 1993’te, 41 yaşındayken Birinci Yetmişler Kurulu üyeliğine çağrıldı. Daha önce güney Brezilya’da Kilise işlerini yönetmiştir ve yine alan başkanlığı üyesi olarak batı Avrupa’da Kilise’yi idare etmiştir. Kilise’nin Meksika ve Merkez Amerika’daki işlerinin yönetilmesinde de yardım etmiştir. Ek olarak, “The Testaments: Of One Fold and One Shepherd” filminin çekimi de dahil olmak üzere Kilise’nin sesli ve görsel prodüksiyonlarını denetlemiş ve Kilise Görsel-İşitsel Departmanı’nın baş yöneticisi olarak Konferans Merkezi’ndeki yayın tesislerinin inşasını yönetmiştir. Anadili olan İngilizce’nin yanı sıra Fransızca, Portekizce ve İspanyolca konuşur.

Genel Otorite olarak çağrılmadan önce, Yaşlı Andersen Fransa Bordeaux Misyonu’nda misyon başkanı ve Tampa Florida Kazığı’nın başkanı olarak hizmet etmiştir.

Yaşlı Andersen Logan, Utah’ta doğmuştur ve Pocatello, Idaho’da büyümüştür.

Hinckley Bursuyla Brigham Young Üniversitesi’nden mezun olmuştur ve işletme yönetimi yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nde yapmıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Tampa, Florida’ya yerleşmiş, burada işletme konularındaki ilgisi reklamcılık, emlak yatırımcılığı ve sağlık sektörüne yönlenmiştir.

Yaşlı Andersen ve eşi Kathy Williams Andersen, dört çocuk sahibidirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.