Konu

Yaşlı M. Russell Ballard

Yaşlı M. Russell Ballard, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kuruluüyesidir. 6 Ekim 1985 yılından beri Havari olarak hizmet etmekte ve dünyanın bir ucundan diğer ucuna Kilise üyelerini eğitmek ve Kilisenin dünya genelindeki günlük işlerini yönetmek için ziyaretlerde bulunmaktadır.

 

Salt Lake City, Utah’ta, 8 Ekim 1928 yılında, Melvin R. ve Geraldine Smith Ballard’ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Utah Üniversitesi’ne gitmiştir.

Genç yaştayken, kilise içinmisyon hizmetini İngiltere’de misyon başkanlığında bir danışman olarak yerine getirmiştir. Ayrıca gözetmen olarak iki kez hizmet etmiştir.

1974 yılında, Kanada Toronto Misyon Başkanı olarak hizmete çağrılmıştır; burada hizmet ederken Nisan 1976’da YetmişlerBirinci Kurulu’na çağrılmıştır. Yetmişler üyesi olarak, atanmış olduğu coğrafyalardaki liderleri yönetti ve eğitti. Daha sonra Şubat 1980’den Ekim 1985’e kadar Yetmişler Başkanlığında hizmet ederek Kilisenin Yetmişler Kurullarını idare etti. Hizmetinin çoğu görevli işlerine odaklanmıştır.

Tam zamanlı Kilise lideri çağrısını almadan önce Yaşlı Ballard otomotiv, emlak ve yatırım işleriyle ilgileniyordu. Birçok kilise ve belediye komitelerinde ve yönetiminde hizmet etmiştir.

Barbara Bowen ile Salt Lake Tapınağı’nda 28 Ağustos 1951’de evlenmiştir. İki oğulları ve beş kızları vardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.