Konu

Yaşlı D. Todd Christofferson

Yaşlı D. Todd Christofferson, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’na 5 Nisan 2008’de çağrıldı. Bu hizmete çağrıldığı zaman, Yetmişler Başkanlığı’nda hizmet ediyordu.

Yetmişler Başkanlığı’nda hizmet ettiği dönemde Yaşlı Christofferson, Kuzey Amerika Batı, Kuzeybatı ve Güneydoğu alanlarını denetleme sorumluluğunu taşıyordu. Ayrıca Aile ve Kilise Tarihi Departmanı’nın Yönetici Müdürü olarak hizmet etti. Öncesinde, Kilise’nin Meksika Güney Alan başkanı olarak Mexico City’de görev yaptı.

Genel Otorite olarak tam zamanlı görevinden önce Yaşlı Christofferson, Charlotte, North Carolina’daki NationsBank Şirketi’nde (şimdiki Bank of America) genel hukuk müşaviri yardımcısıydı. Öncesinde, sosyal ilişkiler ve inançlar arası organizasyonlarda aktif olduğu Nashville’deki Tennessee Commerce Union Bank’ın kıdemli başkan yardımcısı ve genel hukuk müşaviriydi. 1975’ten 1980’e kadar, Yaşlı Christofferson, Washington D.C.’de Birleşik Devletler Bölge Yargıcı John J. Sirica’nın hukuk danışmanı olarak hizmet ettikten sonra (1972-1974) hukukçu olarak çalışmıştır.

Utah eyaletinin Pleasant Grove şehrinde doğmuş, liseden New Jersey’de mezun olmuş, lisans derecesini Edwin S. Hinckley bursuyla Brigham Young Üniversitesi’nden ve hukuk derecesini Duke Üniversitesi’nden almıştır.

Birçok hizmete çağrılmış, Kilise Yöresel Temsilcisi, kazık başkanı ve gözetmen olarak da hizmette bulunmuştur. Gençken görevli olarak Arjantin’de hizmet etmiştir.

Yaşlı Christofferson ve eşi Katherine Jacob Christofferson’ın beş çocukları vardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.