Konu

Yaşlı Dallin H. Oaks

Yaşlı Dallin H. Oaks, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’nun bir üyesi olarak Mayıs 1984’ten beri hizmet etmektedir.

Utah eyaletinin Provo şehrinin yerlisidir (1932’de doğmuştur). Kendisi ve ilk eşi June Dixon Oaks’un altı çocukları vardır. İlk eşi 21 Temmuz 1998’de vefat etmiştir. 25 Ağustos 2000’de Salt Lake Tapınağı’nda Kristen M. McMain ile evlenmiştir.

Yaşlı Oaks Brigham Young Üniversitesi (1954) ve Chicago Üniversitesi Hukuk Bölümü (1957) mezunudur. Chicago’da hukukçu olarak çalışmış ve hukuk öğretmiştir. Brigham Young Üniversitesi’nin 1971’den 1980’e kadar başkanlığını yapmış ve Utah Anayasa Mahkemesi’nde 1980’den itibaren 1984’teki havarilik çağrısını kabul etmek için olan istifasına kadar yargıç olarak çalışmıştır.

Birçok işletmelere, eğitim ve hayır organizasyonlarına yöneticilik veya genel kurul üyeliği yapmıştır. Din ve hukuk konularında birçok kitabın ve makalenin yazarı veya ortak yazarıdır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.