Konu

Sağlık Uygulamaları

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi üyeleri sağlıklı hayat tarzları ile bilinirler. Kilise için ilk sağlık planı Joseph Smith tarafından 1833’te yazılmıştır ve Tanrı’dan vahiy olarak ilk üyelere belirgin bir şekilde sunulmuştur. Günümüzde, Son Zaman Azizleri bu sağlık ana esaslarını “Bilgelik Sözü” olarak ifade ederler ( Öğreti ve Antlaşmalar 89).

Bu sağlık yasasının kuralları arasında şunlar vardır: Alkollü içecekler, sigara içmek ya da tütün çiğnemek ve özellikle çay ve kahveyi kastettiğine inanılan “sıcak içecekler”—yasaktır. Meyve ve tahılların yanında “sağlığa yararlı bitkiler” özellikle önerilir. Et “az bir şekilde” tüketilmelidir. Kilise aynı zamanda — yasadışı, yasal, reçeteli veya kontrollü — ilaçların kötüye kullanımını sağlık yasasının ihlali olarak tanımlar.

“Yaklaşık iki yüz yıl öncesinin… sağlık yasası, bilim dünyasında sağlığı geliştirmek ve hayat kalitesini korumak amacıyla şu anda yapılan önerileri aynen yansıtmaktadır,” diyor Ted Adams, (Dr.), Salt Lake City’deki LDS Hastanesi Fitnes Enstitüsü program direktörü.

UCLA Üniversitesi’nde 1997’de 14 yılda tamamlanmış bir çalışmada, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin California’da bulunan 10.000 üyesinin ölüm oranları ve sağlık uygulamaları takip edilmiştir. Belirli bulgular şunlardır: Sağlık kanununa uyan Kilise üyelerinin, kanser ve kardiyovasküler hastalıklarda Birleşik Devletler’deki ölüm oranlarının, — kabaca genel nüfusa oranına göre en düşük düzeyde olduğudur. Çalışma aynı zamanda şunu da göstermektedir ki, bu yasaya uyan Kilise üyelerinin ortalama yaşam süresi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki genel beyaz nüfusa oranla 8 ila 11 yıl daha uzun olmuştur.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.