Haber Bülteni

Mormon Haber’in Profesyonel Voleybolcu Russell Holmes İle Yaptığı Bir Röportaj

(Russell Holmes Türkiye’de, İstanbul’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde profesyonel voleybol oynamaktadır)

Nerelisiniz?  Fountain Valley, Kaliforniya

Kaç yaşında voleybol oynamaya başladınız?  17 yaşımdayken.

Lise ve üniversitede olan voleybol deneyimlerinizi anlatır mısınız?  Lise üçte voleybol oynamaya başladım. Bazı arkadaşlarım beni takım seçmelerine katılmama ikna etti. Bütün hayatım boyunca futbol oynamıştım ve o zamanlar okulun A takımında oynuyordum. Son bir sene içinde boyum bir anda çok fazla uzayınca futbol sahasında biraz sakar gözüktüğümü düşünmeye başladığım; bu yüzden herkesin gönlünü almak için boy avantajımı kullanabileceğim bir sporu denemeye kalktım. Çok çalıştıktan sonra Fountain Valley Lisesi’nin A voleybol takımında ilk sezonumu oynamaya başladım ve bu oyuna aşık oldum.

Lisedeki son senemde Sunset ligi Birinci Takımı’na ve Orange County Yıldızlar Takımı’na seçildim. Lisedeki son senemden sonraki yaz İngiltere-Londra’da olan görevime (LDS Kilisesi için) başlamadan önce kulüp takımı olarak Gençler Olimpiyatları’na katılma şansımız oldu. Bizim kulübümüz altın madalyayı kazandı ve ben en iyi Amerikalı genç oyuncular takımına seçildim. Aynı zamanda Voleybol Magazin’de “En iyi 50 oyuncu” listesinde olma ayrıcalığına sahip oldum.

Birçok üniversiteden burs tekliflerini göz önünde bulundurduktan sonra, Brigham Young Üniversitesi’nden gelen spor bursunu kabul ettim. İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Kilisesi çok güçlü bir şekilde benim bugün sahip olduğum kişiliğimin özünü oluşturur ki bunun için sonsuza dek minnettarım.

 

Ne zaman ve nasıl profesyonel voleybol oynamaya karar verdiniz?

Aslında profesyonel voleybol oynamak BYU’daki üçüncü yılıma kadar aklıma hiç gelmedi. Beni tanıyan üniversite koçlarıyla ve oyuncularla konuştum ve bana voleybol oynayarak kariyer yapma şansımın olduğunu söylediler. Kolay bir seçim değildi. Amerika’da profesyonel bir voleybol ligi yoktur; bu da yılın çoğunu yurtdışında geçirmem demek olacaktı; yeni yerler, yeni yüzler, değişik yemekler, değişik kültürler ve dil problemleri olacaktı. Amerika hariç, dünyanın neredeyse her ülkesinde profesyonel bir voleybol ligi vardır. Bütün bu zorluklara, evli olduğumun ve bir yaşında küçük bir kızımın olduğu gerçeğini de eklediğimde, bu konuda bir karar almamız gerçekten zor oldu. Uzun uzun düşündükten sonra, ailemle birlikte bu yeni maceraya çıkma kararı aldım.

Biraz bize ailenizden bahseder misiniz? Harika ve güzel eşim Krystal ile evliyim, ayrıca altı yaşında olan Sadie adında bir kızım var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü dışında başka hangi takımlarda oynadınız? Porto Riko’da Changos de Naranjito takımında, Avusturya’da İnnsbruck’ta Hypo Tirol Voleybol Takımı’nda (2 sezon), Brezilya’da Belo Horizonte’de Vivo Minas takımında, Polonya’da Jastrzebie-Zdroj’da Jastrzebski Wegiel takımında (2 sezon).

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yaşadığınız tecrübeler hakkında bizimle ne paylaşmak istersiniz? 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmam ve orada yaşadığım tecrübeler her zaman kariyer hayatımın en büyük başarısı olarak ön planda olacaktır. İngiltere’nin, Londra’nın benim hayatımda önemli olmasının iki sebebi var: Birincisi, benim aile köklerim İngiltere’den geliyor. İkincisi, İngiltere Londra Görev Bölgesi’nde İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi için görevde bulunma ayrıcalığına ve bereketine sahip oldum. Bu yüzden İngiltere her zaman benim kalbimin bir parçası olacaktır. Dünyanın en büyük sahnesi olan Olimpiyatlar’da ülkemi temsil ettiğim için, bir sporcu olarak bundan çok büyük gurur duydum. Dünyanın en iyi sporcuları ile birlikte dünyanın en iyi sporcularına karşı yarışmak benim hiçbir zaman unutamayacağım bir şey. Londra’dan ayrılırken umduğumuz başarıyı elde edemesek de, her zaman hayatımdaki bu müthiş olayı hatırımda yaşatacağım ve bu tecrübelerden edindiğim dersleri ve yaşadığım her şeyde payı olan herkesi hiçbir zaman unutmayacağım.

Voleybol oynamaya can atanlar için ne tavsiye edersiniz? Voleybol oynamak isteyenler ve hayatta mutlu ve başarılı olmayı dileyenler için tavsiyem çok basit: Bakış Açısı, İyi Tavır ve Sıkı Çalışma.

Tanrı, beni örnek aldığım iyi bir anne ve baba ve ayrıca hayatımdaki İade Edilmiş İsa Mesih’in Sevindirici Haberi ile kutsadı. Bu şeyler benim sağlıklı bir bakış açımın, iyi tavırlarımın ve iş ahlakımın olmasına yardımcı oldu. Özetlemek gerekirse: Öğrenenler başarır. Bu yüzden mütevazı olun ve yetiştirilmek için hazır olun. Uygun bakış açısına ve tavırlara sahip olun. Bunu sıkı bir çalışma ile birleştirirsek, hayatta başarmak için çıktığınız her yolda çok ilerleyeceksiniz.

 

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.