Konu

Görevli Programı

Kilise’nin görevli programı onun en çok tanınan özelliklerinden birisidir. Mormon görevlileri dünyadaki yüzlerce büyük şehirde yollarda olduğu kadar binlerce daha küçük toplumlarda da görülebilirler.

Görevli çalışmaları, görevlilerin ikişer ikişer hizmet vererek sevindirici haberi öğretmeleri ve inananları İsa Mesih’in adıyla vaftiz etme şeklindeki Yeni Antlaşma yöntemine dayanmaktadır. (örneğin, bakınız, Elçiler’in İşleri kitabında Petrus ve Yuhanna’nın işi).

50,000’den fazla görevli İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi için herhangi bir zamanda misyon hizmeti yapmaktadırlar. Çoğunluğu 25 yaşının altında olan genç kişiler dünya genelinde yaklaşık olarak 350 görev bölgesinde hizmet vermektedirler.

Görevliler 18 ve 25 yaşları arasında olan bekar erkekler, 19 yaş üstü bekar hanımlar ya da emekli çiftler olabilirler. Görevliler görev hizmetleri boyunca eşleri ile beraber çalışan çiftler istisna olmak üzere aynı cinsiyetten olan yoldaşları ile beraber çalışırlar. Bekar erkekler iki yıl ve bekar bayanlar 18 ay görev yaparlar.

Görevliler atamalarını Kilise genel merkezinden alırlar ve sadece Kilise etkinliğine izin verilen hükümetlerin olduğu ülkelere gönderilirler. Görevlilerin kendi bölgelerine atanma talepleri olmaz ve dil öğrenmelerinin gerekli olup olmayacağını önceden bilmezler.

Görevliler atanmış oldukları bölgeye gönderilmeden önce dünya genelinde bulunan 15 görevli eğitim merkezinden birinde kısa bir dönem geçirirler. Burada onlar sevindirici haberi intizamlı ve net bir şekilde nasıl öğreteceklerini öğrenirler ve eğer gerekli ise bunları öğretecekleri kişilerin lisanlarını öğrenmeye başlarlar. En büyük eğitim merkezi Utah Provo’dadır ve buna ek olarak merkezler Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, Gana, Guatemala, Meksika, Yeni Zelanda, Peru, Filipinler, Güney Afrika ve İspanya’dadır.

Erkek görevlilere “Yaşlı” unvanı ve hanımlara da “Kız Kardeş” unvanı ile hitap edilir.

Tipik bir görevli günü kişisel ders çalışması için sabah 6.30’da kalkma ile başlar. Gün, randevuları takip ederek, evleri ziyaret ederek ya da yolda veya diğer halka açık yerlerde insanlarla buluşarak inancı paylaşmakla geçirilir. Görevlilerin günü 22.30’da biter.

Görevliler dünyanın bazı bölgelerine sadece insani yardım hizmeti ya da belirli bir amaca yönelik hizmetler için gönderilirler. Bu hizmetliler inançlarını paylaşmazlar.

Görevli olma gönüllü bir iştir. Görevliler — hizmet alanlarına gidiş ve geliş ulaşım masrafları dışında kendi finansmanlarını kendileri sağlarlar — ve hizmetleri için ücret almazlar.  

Bu hizmet süresince aile ve arkadaşlarla olan iletişim, mektuplar ve aileyle özel zamanlarda nadiren yapılan telefon konuşmaları ile sınırlıdır. Görevliler görevli oldukları süre boyunca eğlence, partiler ve bu yaş grubuna mahsus aktivitelerden uzak dururlar ve böylelikle İsa Mesih’in sevindirici haberini başkalarına öğretme ve hizmet işine tamamıyla odaklanabilirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.