Konu

Görevli Eğitim Merkezleri

Her hafta, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nden18 ve 25 yaş arası yaklaşık 500 genç erkek ve bayan ailelerini, arkadaşlarını, okul ve kariyerlerini geride bırakarak tüm dünyadaki 15 görevli eğitim merkezinden birine yolculuk etmektedir.

Bir eğitim merkezine gitmek üzere yola çıkmadan önce görevliler Kilise’nin Salt Lake City’deki başkanından onlara (genç beyler için) iki yıl ya da (genç hanımlar için) 18 ay süresince nerede hizmet edeceklerini söyleyen bir tayin mektubu alırlar.

Görevlilerin yaklaşık yüzde 80’i, Utah eyaletinin Provo kentindeki, Kilise’nin en büyük eğitim merkezinde eğitilirler. Burası ortalama olarak 2700 ve bir yıl süresince toplam 24000 görevliye ev sahipliği yapmaktadır.

Eğitim merkezlerinde, görevliler dini öğrenim ve dil eğitimi alırlar ve öğretme becerilerini geliştirirler. Ayrıca, 120’den fazla ülkedeki varış noktalarına seyahat etmeden önce hizmet edecekleri bölgeler ve ülkelere karşı saygı ve kültürel anlayış geliştirirler. Dil ihtiyaçlarına bağlı olarak, eğitim üç hafta ile üç ay arası bir süre boyunca devam eder.

Ayrıca bakınız: Görevlilik Programı

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.