Haber Bülteni

Brigham Young Üniversitesi Oda Orkestrası Konseri

Brigham Young Üniversitesi Oda Orkestrası Kuzey İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Macaristan ve Türkiye'den oluşan 3 haftalık (6-24 Mayıs) Avrupa turu yaptı. BYU gezi grubunda, çok profesyonel bir düzeyde konser veren BYU’nun en üst 49 klasik müzisyenini vardı.

Kory Katseanes tarafından yönetilen BYU orkestrası 20 Mayıs'ta Ankara'da Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'nda bir konser verdi. Önemli Türk sanatçılarından dünyaca ünlü kemancı Cihat Aşkın ve dünyaca ünlü geleneksel Türk müzisyen Latif Bolat Ankara’daki etkinlikte konser verdi. Cihat Aşkın, Mozart Keman Konçertosu, No 5, A mayorunda sunduğu tekniksel ihtişamıyla ve Latif Bolat da Türkiye konserleri için yapılan orkestrasyonlarıyla Türk Halk Müziği Süiti’nin kendi harika yorumunu sunarak izleyicileri keyiflendirdi.

22 Mayıs’ta bu orkestra İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü’nde (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) Mustafa Kemal Konser Salonu'nda konser verdi. Genç Türk piyanist Emre Elivar, Mozart Piyano Konçertosu’nu (K 488) kendi zarif akıcılığı ile sunarak seyircileri etkiledi. Latif Bolat tekrar Türk Halk Müziği Süiti’ni sunarken bu sefer bağlama çalarak söylediği bazı şarkıları ile herkese ilham verdi ki, bu geceye hoş bir dokunuş ekleyerek orkestra tarafından gerçekleştirilen enfes bir orkestrasyondu.

Konserin sonunda seyirciler orkestrayı ayakta alkışladılar ve karşılığında orkestra bu istekten dolayı seyircilere meşhur bir LDS şarkısı olan “Bir Çocuğun Duası”’nın orkestraya uyarlanmış güzel bir derlemesini sunarak onları şereflendirdiler. BYU Oda Orkestrası’na Bravo! Tekrar buraya geri dönebilmenizi umut ediyoruz!

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.