Konu

Başkan Dieter F. Uchtdorf

Başkan Dieter F. Uchtdorf, 3 Şubat 2008’de, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Birinci Başkanlık ikinci danışmanı olarak hizmete çağrılmıştır. Kilise’nin Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak 2 Ekim 2004’te desteklenmiştir. 1994 yılının Nisan ayından beri bir Genel Otorite olarak hizmet etmektedir.

Başkan Uchtdorf, 6 Kasım 1940’ta Çekoslovakya’nın Ostrava kentinde Karl Albert ve Hildegard Opelt Uchtdorf’un oğlu olarak doğdu. 1947 yılında ailesi Almanya’nın Zwickau kentinde Kilise’nin üyesi oldu. 1952 yılında Frankfurt/Main’e kaçtılar ve Başkan Uchtdorf orada mühendislik eğitimi aldı. 1959 yılında Alman Hava Kuvvetleri’ne katıldı ve avcı uçağı pilotu olarak altı yıl hizmet etti.

1965 yılında Başkan Uchtdorf, Lufthansa Alman Havayolları’na pilot olarak katılmıştır. 1970 yılından 1996 yılına kadar B737, Airbus, DC10 ve B747 uçaklarını baş pilot olarak uçurdu. Eğitim ve test pilotu olarak çalışmanın yanı sıra çeşitli idari sorumluluklar da aldı. Bu mevkiler B737 Kısım Amiri Pilotluğu, Arizona’daki Lufthansa pilot okulunun müdürlüğü, tüm kokpit ekiplerinin şefliği ve son olarak Uçuş Operasyonları Üst Düzey Başkan Yardımcılığı ve Lufthansa Baş Pilot’luğunu içermekteydi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Derneği’nin Uçuş Operasyonları Komitesi’nde de başkanlık yapıyordu.

Dieter Uchtdorf ve Harriet Reich 1962 yılında evlenmişlerdir. İki çocukları ve altı torunları vardır. Bir havari olarak çağrılması üzerine Ucthdorf ailesi anayurdundan ayrıldı ve şimdi daimi olarak Birleşik Devletler’de yaşamaktadır.

Dieter ve Harriet Uchtdorf açık hava etkinliklerini severler, sanattan hoşlanırlar, çocukları ve torunlarıyla vakit geçirmekten büyük mutluluk duyarlar.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.