Konu

Tapınak Evliliği

Kilise’nin üyeleri, tapınaklarda gerçekleştirilen evliliklerin sonsuza dek devam etmek üzere “mühürlendiğine” ya da kutsandığına inanırlar. Aile biriminin bilinçli, sevgi gösteren bir varlık olarak, aynen korunan evlilik birlikteliği ve ebeveyn-çocuk ilişkileri ile ölümden sonra da devam edebilmesi anlayışı İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi üyelerinin temel bir inanışıdır.

Bir çiftin bir tapınakta evlenip mühürlenmesi halinde, bu evlilikten doğan tüm çocuklar kendiliğinden doğuştan anne ve babalarına mühürlenirler. Eğer çocuklar eşlerin mühürlenmesinden önce doğmuşlarsa, bu çocuklar daha sonra ebeveynleriyle bir tapınak mühürlenmesine katılabilirler. Evlat edinilen çocuklar da kendilerini evlat edinen ebeveynlerine mühürlenme fırsatına sahiptirler.

Ebedi aileler anlayışı kutsal yazılardan ve çağdaş vahiyden kaynaklanmaktadır. Örneğin, Yeni Antlaşma, Matta 16:19’daki kaynak yazı İsa Mesih’in Havari Petrus’a şunu söylediğini kaydeder: “Göklerin Egemenliği’nin anahtarlarını sana vereceğim. Yeryüzünde bağlayacağın her şey göklerde de bağlanmış olacak; yeryüzünde çözeceğin her şey göklerde de çözülmüş olacak.” Kilise “bağlamak” sözcüğünü “mühürlemek” sözcüğüyle eşdeğer görür.

Los Angeles Times’da2000 yılında yayınlanmış bir makalede yer verilmiş bir araştırmaya göre, boşanmaların çok fazla olduğu günümüzde, Mormon tapınak evliliklerinin sadece yüzde 6’sı boşanmayla sonuçlanmaktadır. 1993’te Nüfus İstatistiği Dergisi’ndeyayınlanmış bir başka çalışma Kilise’nin tapınaklarından birinde evlenen İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi üyelerinin tüm Amerikalılar içerisinde boşanmaları en az olası kişiler olduğu sonucuna varmıştır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.