Konu

Tapınak Meydanı

Salt Lake Citykentinin merkezinin göbeğinde bulunan tarihi Tapınak Meydanı Utah’takien popüler turistik yerlerdenbiri ve İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin dünya merkezidir.

Tapınak Meydanı’nda gerçekleştirilen bedava turlar30 dilde mevcuttur ve bu diller tur rehberlerinin ana dilleridir. Yaklaşık 14 hektar genişliğindeki alan meşhur araştırma kütüphaneleri, kültürel etkinlikleri ve tarihi binaları nedeniyle tüm dünyadan milyonlarca ziyaretçiyi çekmektedir. Meydandaki başyapıt, inşası 40 yıl süren görkemli Salt Lake Tapınağı’dır. Tapınağın halka açık olmamasıyla birlikte, ziyaretçiler 1867 yılında inşa edilmiş Salt Lake Tabernacle’ınıniçerisine girebilirler. Tabernacle’da 2.900 koltuk bulunmaktadır ve dünyaca ünlü Mormon Tabernacle Korosu’nunyanı sıra çeşitli dinsel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Koronun provaları halka açıktır.

Tapınak Meydanı’nda insanların sergiler ve filmler yoluyla Son Zaman Azizi inançları hakkında bilgi sahibi olabildikleri iki ziyaretçi merkezi vardır. Kuzey Ziyaretçi Merkezi’ndeBertel Thorvaldsen’in Christusheykelinin 3,4 metrelik bir kopyası bulunmaktadır. Güney Ziyaretçi Merkezi’ndekisergiler tarihini Salt Lake Tapınağı’nın içerisini gösteren ölçekli bir modelinide içermektedir.

Tapınak Meydanı’nın batısında soyağacı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen insanlar, kendi türünde dünyanın en büyük kütüphanesi olan Aile Tarihi Kütüphanesi’neakın etmektedirler. Ayrıca, eğitimsel sergiler ve programlar yoluyla tüm dünyadaki Kilise’nin tarihini anlatan Kilise Tarihi Müzesimevcuttur. Bu binaların ikisi de ücretsizdir ve herkese açıktır. Ayrıca, Mormon tarihi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler Tapınak Meydanı’nın kuzeydoğusunda yer alan Kilise Tarihi Kütüphanesi’nide ziyaret edebilirler.

Tapınak Meydanı’nın doğusunda 1972’de inşa edilmiş olan 28 katlı Kilise Ofis Binasıbulunur. Bu Salt Lake City’deki en yüksek binadır ve ziyaretçiler bölgenin güzel bir manzarasını görebilmek için gözlem katına çıkabilirler. Kilise Ofis Binası’nın yanında 1917’de inşa edilmiş klasik tarzdaki Kilise Yönetim Binası bulunmaktadır. Bu binada şu anki Kilise liderlerinin ofisleri yer almaktadır ve bina halka açık değildir.

Ziyaretçilerin favorisi daha önce Utah Oteli olan yüzyıllık Joseph Smith Anıtı Binası’dır. Bu büyük eski binanın halka açık üç restoranı ve birkaç şölen salonu vardır ve Kilise çalışanları için ofis alanı sağlar. Ziyaretçiler ayrıca İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin ilk başkanıhakkındaki Joseph Smith, İade Edilişin Peygamberiisimli ücretsiz bir filmi seyredebilirler.

Tapınak Meydanı’nın kuzeyinde dünyadaki en geniş oditoryumlardan biri olan 21.000 koltuklu Konferans Merkeziyer alır. 2000 yılında tamamlanan bu bina Kilise’nin yılda iki kez düzenlenen ve tüm dünyada yayınlanan genel konferansıiçin kullanılmaktadır. Ayrıca, Konferans Merkezi popüler Mormon Tabernacle Korosu Noel konserleridahil olmak üzere çeşitli konserlere ve performanslara ev sahipliği yapmaktadır. Tapınak Meydanı’ndaki diğer bir favori bayram geleneği yıllık Noel ışıkları sergisidir.

Tapınak Meydanı’nı ziyaret edenler meydanın yakınında bulunan ve 1800’lerin ortalarında Kilise Başkanı Brigham Youngve ailesi için inşa edilmiş iki evi de ziyaret ederek geçmişe yolculuk edebilirler. Arı Kovanı Evi’ndebedava turlar düzenlenmekte, Aslan Evi’ndekibir restoranda ise ev yemeği sunulmaktadır.

Salt Lake Uluslararası Havaalanı’nda aktarma yapan yolcular Tapınak Meydanı’na giden ücretsiz servis otobüslerinebinebilir ve uçuşları için beklerken meydanı turlayabilirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.