Konu

Ondalık

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin üyeleri gelirlerinin yüzde 10’unu Kilise’ye bağışlayarak Kutsal Kitap’a ilişkin ilkeyi uygularlar.

Ondalık Eski Antlaşma zamanından bu yana bilinmektedir. Örneğin, Yaratılış 14:17-20’deİbrahim’in Melkizedek’e ondalık ödediği kaydedilmiştir. Bugün, ondalık parası insani yardımlar, toplantı evlerininve tapınaklarınyapımı dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Ondalık parası ayrıca Kilise’nin işletme giderlerini öder ve görevlilik, eğitimve soyağacıprogramlarının fonlanmasına yardım eder.

Son Zaman Azizleri ondalık bağışlarını yerel liderlereverirler. Bu yerel liderler parayı Utah eyaletinin Salt Lake City kentindeki Kilise merkezineyollarlar ve buradaki bir kurul fonların kullanılacağı belirli şekilleri belirler. Bu meclis Birinci Başkanlık, Oniki Havariler Kuruluve Yönetici Gözetmenlik’tenoluşmaktadır.

Birçok diğer inançların mensupları gibi, Son Zaman Azizleri ondalık ödemenin Tanrı’ya olan minnettarlığı gösterdiğine ve hem ruhsal hem de maddi nimetler getirdiğine inanmaktadırlar.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.