Konu

Oniki Havariler Kurulu

Bu bir düzine adamdan biri vergi tahsildarı ve diğerlerinden pek çoğu Galile sularında işlerini yapan balıkçılardı. Hizmet için çağırıldıklarında onları çağıranın dünyadaki şahitleri olarak kendilerini hizmete adadılar.

Onlar yaklaşık olarak iki bin yıl önce, İsa Mesih tarafından seçilmiş öncülük eden öğrenciler ya da “havarilerdi”.

Bugün aynı ünvana sahip erkekler; hukuk, işletme, tıp, akademi ve adliye alanlarının da dahil olduğu çeşitli çalışma alanlardan gelmektedirler. Hizmet için çağırıldıklarında Mesih’in şahidi olarak tam zamanlı bir şekilde hizmet vermek için, onlar da kendi mesleklerini bir kenara bıraktılar.

Onlar, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler KilisesiOniki Havariler Kurulu’nun üyeleridir.

Günümüzdeki Oniki Havariler Kurulu 1835’te kurulmuştur ve İsa Mesih’in yeryüzündeki kurduğu kilisenin tam olarak geri getirilişinin bir örneğidir.

Oniki Havariler Kurulu, Kilise’nin idaresindeki ikinci yüksek derecedeki başkanlık kuruludur. Üyeleri, Birinci Başkanlık yönetiminde hizmet verir; başkan ve iki danışmanı içeren üç erkekten oluşan bir yönetim birimidir.

Havarilerin, Mesih’in adının bütün dünyadaki özel şahitliğini yapmak olan asıl sorumluluklarına ek olarak çok ağır bir idari sorumlulukları da vardır ki bu, dünya çapındaki Kilise’nin düzenli ilerlemesinin ve gelişmesinin denetimidir.

Aynı eski zamanlarda dünyanın her tarafına gönderilmiş havariler gibi günümüzde havariler Kilise üyelerini güçlendirmek ve cesaretlendirmek, yeni cemaatler kurmak ve Kilise işlerini yönetmek için dünyayı dolaşırlar. Bu durum bazen, Kilise’nin henüz kurulmadığı herhangi bir ülkede Kilise izni alınması için ulusal yetkililerle görüşmeler yapmak anlamına gelir.

Oniki Havariler Kurulu’nun şu anki üyeleri:

Başkan Boyd K. Packer

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin Oniki Havariler Kurulu başkanı olan Başkan Boyd K. Packer bu göreve 3 Şubat 2008 tarihinde tayin edilmiştir. Bundan önce Oniki Havariler Kurulu’nda 5 Haziran 1994’ten itibaren başkan vekilliği yapıyordu. 9 Nisan 1970’de havari olarak atandıktan sonra, başkan vekili olmadan önce Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak hizmet verdi. Daha önce yaklaşık dokuz yıl Oniki Havariler Kurulu Asistanı olarak hizmet verdi.

Mesleği eğitimciliktir; kariyerinde Kilise’nin sevindirici haber okulu ve din enstitülerisüpervizörlüğü ve Brigham Young Üniversitesi’nin İdari İşler Kurulu’nda üyelik hizmeti de bulunur.

Weber Yüksek Okulu’nda eğitim aldı ve ardından fen bilimleri lisansını ve fen bilimleri yüksek lisansını Utah Devlet Üniversitesi’nden aldı. Brigham Young Üniversitesi’nde eğitim yönetimi doktorasını aldı.

Başkan Packer 10 Eylül 1924 yılında Utah, Brigham City’de doğmuştur. II. Dünya Savaşı sırasında bombardıman uçağı pilotu olarak, Pasifik cephesinde hizmet vermiştir.

Başkan Packer, New England Görev Bölgesinin başkanı olarak hizmet vermiştir. Pek çok kitabın ve yayınlanmış başka çalışmaların yazarıdır. Özellikle kuşlar üzerinde çalışan bir sanatçıdır. Eski adıyla Donna Smith ile evlidir. Onların on çocuğu vardır.

 

Yaşlı L. Tom Perry

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesi olan Yaşlı L. Tom Perry şu anki görevine 6 Nisan 1974’de çağırılmıştı ve bu görevine 1972’den beri Onikiler’in asistanı olarak hizmet vermesinin ardından gelmiştir.

Yaşlı Perry’nin Kilise hizmeti Kuzey Eyaletlerinde 1942’deki görevi ile başlamıştır ve daha sonra iki yıl Pasifikteki Deniz Piyadeleri ile hizmet vermiştir. Sonraki Kilise görevleri Lewiston, Idaho’daki bir gözetmen birliğinde danışmanlık; Sacramento, California’daki bir kazık başkanlığında danışmanlık; New York Kazık yüksek meclisinde üyelik ve Boston Kazığı’nınbaşkanlığıdır.

5 Ağustos 1922’de Logan, Utah’ta Leslie Thomas ve Nora Sonne Perry’nin çocuğu olarak doğmuştur. Finans üzerine olan lisans diplomasını Utah Eyalet Üniversitesi’nden 1949’da aldı ve lisansüstü çalışmalarını burada yaptı. Profesyonel kariyerini; firmalarda başkan yardımcısı ve mali işler müdürü olarak hizmet verdiği Idaho, California ve Massachusetts’te perakende ticaret konusunda yapmıştır.

18 Temmuz 1947’de Hyde Park, Utah’lı Virginia Lee ile Logan Tapınağı’nda evlenmiştir. Eşi 14 Aralık 1974’de vefat etmişti. İki kızları ve bir oğulları vardır.

28 Nisan 1976’da Barbara Taylor Dayton ile Salt Lake Tapınağı’nda evlenmiştir.

 

Yaşlı Russell M. Nelson

Yaşlı Russell M. Nelson, 7 Nisan 1984’de İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak hizmete çağrılmıştır.

Uluslararası alanda tanınan bir cerrah ve tıp araştırmacısı olan Dr. Nelson lisans diplomasını ve tıp doktoru unvanını Utah Üniversitesinden aldı (1945,1947). Phi Beta Kappa ve Alpha Omega Alpha’yı da içeren onursal akademik toplulukların üyesidir. İhtisasını cerrahi dalında Boston, Massachusetts Hastanesi’nde ve Minnesota Üniversitesi’nde yaptı ve 1954’de burada doktora unvanını kazandı. Aynı zamanda, Brigham Young Üniversitesi’nden 1970’de onursal doktora derecesini, Utah Eyalet Üniversitesi’nden 1989’da tıp bilimleri doktoru doktorası ve Snow College’dan 1994’de onursal hümanizm bilim doktorası almıştır.

Profesyonel çalışmaları, araştırmacı cerrahi profesörü, Utah Üniversitesi’nde Göğüs Cerrahisi İhtisas Direktörü ve Salt Lake City LDS Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Bölümü kürsü başkanı görevlerini içermektedir.

Pek çok sayıdaki yayının ve tıp kitaplarındaki bölümlerin yazarıdır, Yaşlı Nelson genel otorite olarak atanmasından önce de Amerika’nın her yerinde ve birçok farklı ülkede de profesyonel olarak konferanslar vermiş ve ziyaretlerde bulunmuştur. Pek çok onursal ödüller kazanmıştır ve bu ödüller şunları içerir: Utah Üniversitesi, Seçkin Mezun Ödülü; Amerikan Kalp Birliği’nden Altın Kalp Ödülü; Amerikan Kalp Birliği’nden Uluslararası Hizmet takdirnamesi ve Amerikan Başarı Akademisi’nden Altın Plaket Ödülü. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki üç üniversiteden onursal profesörlük ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Dr. Nelson Damar Cerrahisi Birliğinin başkanı olarak görev yaptı, Amerikan Göğüs Cerrahisi Kurulu’nun direktörlüğünde bulundu, Kardiyovasküler Cerrahi Kurulu genel başkanlığını yaptı ve Utah Eyaleti Medikal Birliği başkanlığında bulundu.

Dünya’da Kim Kimdir, Amerika’da Kim Kimdir ve Din’de Kim Kimdir’de yer almıştır.

Yaşlı Nelson, Kilise’de pek çok görevlerde ve sorumluluklarda bulunmuştur. Pazar Okulu’nun genel başkanı olarak çağrıldığında Bonneville Kazığı’nın 1964’ten Haziran 1971’e kadar kazık başkanlığını yapmış bulunuyordu. Oniki Havariler Kurulu hizmet çağrısından önce Kearns Utah Bölgesi’nde görevlendirilmiş bir yöre temsilcisi olarak görev yapıyordu. Daha öncesinde Brigham Young Üniversitesi’nde yöre temsilcisi olarak hizmet etmiştir.

9 Eylül 1924’te doğmuş olan Yaşlı Nelson, Marion C. ve Edna Anderson Nelson’un oğludur. Onun ve eski adıyla eşi Dantzel White’ın on çocuğu vardır. Kızkardeş Nelson Şubat 2005’de hayatını kaybetmiştir. Yaşlı Nelson Nisan 2006’da Wendy L. Watson ile evlenmiştir.

 

Yaşlı Dallin H. Oaks

Yaşlı Dallin H. Oaks, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’nun bir üyesi olarak Mayıs 1984’den beri hizmet vermektedir.

Provo, Utah’ın yerlisidir (1932’de doğmuştur). İlk eşi June Dixon Oaks ile beraber altı çocuğun ebeveynidirler. Kızkardeş Oaks 21 Temmuz 1998’de hayatını kaybetmiştir. Yaşlı Oaks 25 Ağustos 2000’de Kristen M. McMain ile Salt Lake Tapınağı’nda evlenmiştir.

Yaşlı Oaks Brigham Young Üniversitesinden (1954) ve Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezundur.(1957). Chicago’da hukukçu olarak çalışmış ve hukuk öğretmiştir. Brigham Young Üniversitesi’nde 1971’den 1980’e kadar başkanlık yapmıştır ve Utah Anayasa Mahkemesi’nde 1980’den itibaren 1984’teki havarilik çağrısını kabul etmek için olan istifasına kadar yargıçlık yapmıştır.

Pek çok iş, eğitim ve hayır işleri organizasyon heyetlerinde görevli veya üye olarak bulunmuştur. Din ve hukuk konularında pek çok kitabın ve makalenin yazarı ya da ortak yazarı olmuştur.

 

Yaşlı M. Russell Ballard

Yaşlı M. Russell Ballard, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesidir. Bir havari olarak 6 Ekim 1985’den beri hizmet vermekte, dünyayı bir baştan öbür başa dolaşarak Kilise üyelerini bilgilendirmekte ve Kilise’nin dünya genelindeki günlük işlerini yönetmektedir.

Salt Lake City, Utah’ta 8 Ekim 1928’de, Melvin R. ve Geraldine Smith Ballard’ın çocukları olarak dünyaya gelmiştir. Utah Üniversitesi’ne gitmiştir.

Genç yaştayken, Kilise içinmisyon hizmetini İngiltere’de yaptı ve burada misyon başkanlığının bir danışmanıydı. Ayrıca iki kez gözetmen olarak hizmette bulundu.

1974’te, Kanada Toronto Görev Bölgesi başkanı olarak hizmete çağrıldı, burada hizmet ederken Nisan 1976’da Birinci Yetmişler Kurulu’na çağrıldı. Yetmişler üyesi olarak atandığı coğrafi bölgelerdeki liderleri denetlemiş ve eğitmiştir. Daha sonra Yetmişler Başkanlığında üye olarak Şubat 1980’den Ekim 1985’e kadar Kilise’nin Yetmişler Kurulları’nın denetlenmesini yapmak suretiyle hizmet etmiştir. Hizmetinin büyük bir kısmı görevli işine odaklanmıştır.

Tam zamanlı olan Kilise liderlik çağrısından önce Yaşlı Ballard, otomotiv, emlak ve yatırım işleri ile ilgileniyordu. Pek çok Kilise ve belediye komitelerinde ve yönetiminde hizmet etmiştir.

Barbara Bowen ile 28 Ağustos 1951’de Salt Lake Tapınağı’nda evlenmiştir. İki erkek ve beş kız çocukları vardır.

 

Yaşlı Richard G. Scott

Richard Gordon Scott, 1 Ekim 1988’de İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin havarisi olarak desteklenmiştir. Birinci Yetmişler Kurulu üyesi olarak 2 Nisan 1977 yılında göreve çağırılmıştır ve bu Kurul Başkanlığında 1 Ekim 1983’ten şu anki görevine kadar hizmet vermiştir.

7 Kasım 1928’de Pocatello, Idaho’da Kenneth Leroy ve Mary Whittle Scott’ın oğlu olarak doğmuştur. 5 yaşındayken ailesi ile beraber babasının Tarım Bakanlığı’ndaki görevi nedeniyle Washington D.C.’ye taşınmışlardır ve babası daha sonra Tarım Bakanı Yardımcısı olmuştur.

George Washington Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun olmuştur, Uruguay’da tam zamanlı olarak görev hizmetinde bulunmuştur ve yüksek lisansını Oak Ridge, Tennessee’de nükleer mühendislik üzerine tamamlamıştır. Yaşlı Scott 1953’ten 1965’e kadar Amiral Hyman Rickover’ın acil personeli olarak hizmet vermiştir, nükleer enerji geliştirmek için çok çeşitli deniz ve kara merkezli enerji santrallerinin yönetiminde bulunmuştur. Yaşlı Scott, Brigham Young Üniversitesi’nden 2008’de Mesihçi hizmet onursal doktora diploması almıştır.

1965’ten 1969’a kadar Arjantin Cordoba’da, Arjantin Kuzey Görev Bölgesi’nde başkanlık yapmıştır. Döndükten sonra nükleer enerji şirketleri için özel bir danışman olarak çalışmıştır.

Yetmişler çağrısını alana kadar Uruguay, Paraguay, Kuzey ve Güney Caroline, Virjinya ve Washington D.C. alanlarında yöre temsilcisi olarak hizmet vermiştir.

Yaşlı Scott Cennetteki Babamızı, O’nun Sevgili Oğlunu ve Baba’nın diğer tüm çocuklarını sever. Yaşlı Scott’ın çok çeşitli özel ilgi alanları vardır. O’nun dünyanın doğal güzelliklerine karşı derin bir sevgisi vardır.

Yaşlı Scott yetenekli bir eş ile kutsanmıştır, Jeanene Watkins ile 16 Temmuz 1953’te Manti Tapınağı’nda mühürlenmişlerdi. Kızkardeş Scott 15 Mayıs 1995’te hayatını kaybetmiştir. Onların yedi çocuğu vardır.

 

Yaşlı Robert D. Hales

Yaşlı Robert D. Hales, 2 Nisan 1994’de İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’nun üyesi olarak desteklenmiştir.

Yaşlı Hales genel bir otorite olarak çağrısını 4 Nisan 1975’te almıştır. Oniki Havariler Kurulu yardımcısı ve daha sonra Birinci Yetmişler Kurulu’nun bir üyesi olarak hizmet vermiştir. Nisan 1985’ten Oniki Havariler Kurulu’nda hizmet vermek üzere çağrı alana kadar Kilise’nin yönetici gözetmeniydi.

Genel otorite çağrısından önce beş yıl boyunca yöre temsilcisiydi. Daha öncesinde dal başkanı, gözetmen, yüksek meclis üyesi ve kazık başkanı danışmanı olarak hizmet etmiştir. 1970’lerin sonlarında İngiltere Londra Görev Bölgesi başkanlığı yapmıştır ve Pazar Okulu genel başkanlığında birinci danışman olarak hizmet vermiştir.

Kilise’deki tam zamanlı hizmet çağrısını almadan önce Yaşlı Hales’in seçkin bir iş kariyeri vardı, üç büyük ulusal şirkette yönetici pozisyonunda hizmet veriyordu.

Yaşlı Hales New Yok City’de doğmuştur. Utah Üniversitesi mezunudur ve Harvard’dan işletme yönetimi yüksek lisansı vardır. Amerikan Hava Kuvvetlerinde jet pilotu olarak görev yapmıştır.

Mary Crandall ile evlidir ve iki oğulları vardır.

 

Yaşlı Jeffrey R. Holland

Yaşlı Jeffrey R. Holland 23 Haziran 1994’te İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak atanmıştır. Bu çağrının olduğu vakitte Yaşlı Holland Birinci Yetmişler Kurulu üyesi olarak hizmet vermekteydi ve bu göreve 1 Nisan 1989’da çağrılmıştı.

1980’den 1989’da genel otorite olarak çağrılıncaya kadar Jeffrey R. Holland Provo, Utah’taki Brigham Young Üniversitesi’nin dokuzuncu başkanı olarak görev yapıyordu. Eski Kilise eğitim yetkilisi ve BYU Dini Eğitim Fakültesi’nin dekanı idi.

Yerlisi olduğu St. George, Utah’da Dixie Lisesi’nde ve Dixie Yüksek Okulu’nda öğrenci lideriydi ve okul takımında yer alan bir atletti ve lisansını ve yüksek lisansını İngilizce, dini eğitim üzerine (söylenen sıraya göre) Brigham Young Üniversitesi’nde yaptı. Amerikan çalışmaları konusundaki felsefe yüksek lisansını ve doktora diplomalarını Yale Üniversitesi’nden aldı.

Yaşlı Holland, Kilise’deki tam zamanlı hizmet çağrısından önce profesyonel eğitim faaliyetlerinde aktif görevi bulunuyordu. Amerikan Bağımsız Yüksek Okullar ve Üniversiteler Derneği’nin (AAPICU) başkanı olarak, Ulusal Bağımsız Yüksek Okullar ve Üniversiteler Derneği (NAICU) yönetim kurulunda ve Ulusal Yüksek Okul Atletizm Derneği (NCAA) Başkanlık Komisyonunda üye olarak hizmet vermiştir. Mesih’e inanlar ile Yahudiler arasında anlayışı geliştirmek konusunda yaptığı çalışmalarla B’Nai B’rith’in Karalama Karşıtı Birliği tarafından Özgürlük Meşalesi ödülünü almıştır. Pek çok sayıdaki sivil ve iş bağlantılı kuruluşların yönetim kurullarında görev yapmıştır ve Amerikan İzcileri’nden Seçkin Kartal İzcisi ödülünü almıştır. Sekiz tane kitabın yazarıdır ve bunlardan bir tanesi eşi Patricia ile ortak yazarlık yaptığı bir kitaptır.

3 Aralık 1940’da Frank D. ve Alice Bentley Holland’ın çocuğu olarak doğmuştur. 1963’te Patricia Terry ile evlenmiştir. Üç çocukları vardır.

 

Yaşlı David A. Bednar

David A. Bednar, 7 Ekim 2004’de İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak atanmış ve görevlendirilmiştir. Oniki Havariler Kurulu çağrısından önce Yaşlı Bednar alan yetmişi, alan otorite yetmişi, yöre temsilcisi, iki kez destek başkanı ve gözetmen olarak hizmet etmiştir.

Yaşlı Bednar 15 Haziran 1952’de Oakland, California’da doğmuştur. Güney Almanya’da tam zamanlı olarak görev hizmetini yaptı ve daha sonra Brigham Young Üniversitesi’ne devam etti ve buradan lisans ve yüksek lisans diplomasını aldı. Purdue Üniversitesi’nden de örgütsel davranış dalında doktora derecesini aldı.

Eğitimini tamamladıktan sonra Yaşlı Bednar Texas Teknik Üniversitesi’nde ve Arkansas Üniversitesi’nde iş idaresi profesörlüğü yapmıştır. Daha sonra Brigham Young Üniversitesi–Idaho’da (eski adıyla Ricks Yüksek Okulu) 1997’den 2004’e kadar başkan olarak hizmet vermiştir.

Yaşlı Bednar, Susan Kae Robinson ile Salt Lake Tapınağı’nda 20 Mart 1975’te evlenmiştir ve üç oğulları vardır.

 

Yaşlı Quentin L. Cook

Yaşlı Quentin L. Cook, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyesi olarak 6 Ekim 2007’de desteklenmiştir. Nisan 1996’da genel otorite olarak çağırılmıştır ve Yetmişler İkinci Kurulu’nda, Birinci Kurulu’nda ve Başkanlığı’nda hizmet vermiştir.

Bir Yetmiş olarak Filipinler alan başkanlığında, Pasifik Adaları ve Kuzey Amerika Kuzey Batı Alanları başkanı olarak ve yönetici direktör olarak Görevli Departmanında hizmet vermiştir.

Kilise genel otoritesi olarak hizmete çağrıldığında, Sutter Sağlık System’in genel başkan yardımcısı idi. Daha öncesinde Kaliforniya’da bir sağlık hizmetleri başkanı ve genel müdürüydü. Bundan önce bir işletme avukatı olarak çalışmış ve San Francisco Bay Bölge hukuk bürosunun yönetici ortaklığını yapmıştır. Kar amaçlı ve kar amacı gütmeyen pek çok kuruluşta yönetim kurul üyesi olmuştur.

San Francisco California Kazığı’nda gözetmen, destek başkanı ve danışman olarak ve Kuzey Amerika Batı Alanı’nda yöre temsilcisi ve alan otoritesi olarak Kilise’ye hizmet vermiştir. Genç bir adamken, Britanya Görev Bölgesinde bir görevli idi.

Logan, Utah’ın yerlisidir, lisans diplomasını politika bilimi üzerine Utah Eyalet Üniversitesi’nden almıştır ve hukuk bilimi doktorasını Stanford Üniversitesi’nden almıştır.

Marry Gaddie ile 30 Kasım 1962’de evlenmiştir. Üç çocukları vardır.

[başlık] Yaşlı Quentin L. Cook, Oniki Havariler Kurulu

 

Yaşlı D. Todd Christofferson

Yaşlı D. Todd Christofferson, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu’na 5 Nisan 2008’de çağrılmıştır. Bu hizmete çağrıldığında zaman, Yetmişler Başkanlığı’nda hizmet veriyordu.

Yetmişler Başkanlığı’ndaki görevi süresince Yaşlı Christofferson’ın Kilise’nin Kuzey Amerika Batı, Kuzeybatı ve Güneydoğu alanlarında denetleme sorumluluğu vardı. Aynı zamanda Aile ve Kilise Tarihi Departmanı’nda yönetici müdür olarak hizmet vermiştir. Daha önce Mexico City’de ikamet ederken Kilise’nin Meksika Güney Alanı’nda başkanlık yapmıştır.

Kilise’nin tam zamanlı genel otorite çağrısından önce Yaşlı Christofferson Charlotte, North Carolina’da NationsBank Corporation’ın (şimdiki Bank of America) yardımcı genel hukuk müşaviriydi. Daha öncesinde Nashville’de Commerce Union Bank of Tennessee’de kıdemli başkan yardımcısı ve baş hukuk müşaviriydi ve burada kamu işlerinde ve dinler arası organizasyonlarda da aktifti. Yaşlı Christofferson, Birleşik Devletler Bölge Yargıcı John J. Sirica’ya hukuk danışmanlığı yaptıktan sonra (1972-1974) 1975’ten 1980’e kadar Washington D.C.’de avukatlık yaptı.

Pleasant Grove, Utah’da doğdu, New Jersey’de liseden mezun oldu, lisans diplomasını Edwin S. Hinckley bursuyla Brigham Young Üniversitesi’nden aldı ve hukuk diplomasını Duke Üniversitesi’nden aldı.

Diğer görev çağrılarının arasında Kilise’de yöre temsilcisi, kazık başkanı ve gözetmen olarak hizmet vermiştir. Gençken Arjantin’de görevli olarak hizmet vermiştir.

Yaşlı Christofferson ve eşi Katherine Jacob Christofferson’ın beş çocukları vardır.

[başlık] Yaşlı D. Todd Christofferson, Oniki Havariler Kurulu

 

Yaşlı Neil L. Andersen

Yaşlı Neil Linden Andersen, 4 Nisan 2009’da İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin havarisi olarak çağrılmıştır.

Yaşlı Andersen, Onikiler Kurulu çağrısından önce Yetmişler Kurulu Başkanlığı’nda en kıdemli üye olarak hizmet veriyordu. Birinci Yetmişler Kurulu’na üye olarak Nisan 1993’te, 41 yaşındayken çağrıldı. Daha önce Brezilya’nın güneyinde Kilise işlerini yönetmişti, ayrıca alan başkanlığı üyesi olarak, Batı Avrupa’da Kiliseyi denetledi. Ayrıca Meksika’daki ve Orta Amerika’daki Kilise işlerinin denetlenmesine yardımcı olmuştur. Buna ek olarak Kilise’nin görsel-işitsel yapımını yönetmiştir The Testaments of One Fold and One Shepherdfilmi de buna dahildir ve Kilise Görsel-İşitsel Departmanı yönetici müdürü olarak Konferans Merkezi’ndeki yayın tesislerinin inşasını idare etmiştir. Anadili olan İngilizce’ye ek olarak Fransızca, Portekizce ve İspanyolca konuşabilmektedir.

Yaşlı Andersen genel otorite çağrısından önce Fransa Bordeaux Görev Bölgesinde görev başkanı ve Tampa Florida Kazığı’nda da başkan olarak hizmette bulunmuştur.

Yaşlı Andersen Logan, Utah’da doğmuştur ve Pocatello, Idaho, ‘da bir süt üretilen çiftlikte, “sabahtan akşama kadar tipik Idaho çiftlik işleri” diyerek hatırladığı bir yerde büyümüştür. Lisede öğrenci birliğinde üstün başarılara imza atmıştır, Idaho Boys State’in yöneticisi olarak hizmet vermiştir.

Hinckley Bursu ile Brigham Young Üniversitesi’nden mezun olmuştur ve Harvard Üniversitesi’nden iş yönetimi yüksek lisansını almıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Tampa, Florida’ya yerleşmiştir, burada işletme konularındaki ilgisi reklamcılık, gayrimenkul gelişimi ve sağlık hizmetlerine yönelmiştir.

Yaşlı Andersen ve eşi Kathy Williams Andersen’ın dört çocukları vardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.