Konu

Mahalle

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin cemaatleri coğrafi olarak kurulurlar ve üyeler evlerinin yakınındaki ibadet törenlerine katılırlar. Her üye bir mahalle ya da dalaaittir. Bir mahallenin ücretsiz liderine gözetmendenir. Gözetmen, cemaatin bu mevkide bir gönüllü olarak hizmet etmesi istenmiş bir üyesidir.

Her mahallenin çocuklar, gençlerve yetişkinler dahil olmak üzere farklı yaş grupları için dersleri ve etkinlikleri vardır. Bir mahalleyi idare etmek ve üyelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gereken önemli zaman ve çaba üyelerin kendileri tarafından sağlanmaktadır. Yerel liderler tarafından çoğu üyenin belli görevlerde katkı sağlamasıistenmektedir. Görevler yerel idari, öğretme ve hizmete yönelik mevkiler içermektedir. Cemaatin ihtiyaçlarına göre, bu sorumluluklar zaman zaman değiştirilmektedir.

Bir mahallenin üyeleri Pazar günleri birlikte ibadet ederler ve hafta boyunca etkinlikler düzenlerler. Bir mahalle Mormonlar’ın arkadaşlıklar geliştirebilecekleri ve Kilise üyesi arkadaşlarını İsa Mesih’eibadet etme ve onu takip etme çabalarında destekleyebilecekleri bir topluluktur. Herkes Pazar günkü mahalle ibadet törenlerini ziyaretedebilir.

Birkaç mahalle bir Katolik piskoposluk bölgesinin benzeri olan bir çadır kazığınımeydana getirirler. Çadır kazığının liderine çadır kazığı başkanıdenir. Daha az Kilise üyesinin olduğu bölgelerde, Son Zaman Azizleri çadır kazıkları ve mahalleler yerine bölgelerve dallarolarak kurulurlar. Bir dalın ücretsiz liderine dal başkanı denir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.