Konu

LDS KadınlarI

Son Zaman Azizi kadınları kendi kimliklerinden güç ve ilham alırlar: Kendilerini hayatta bir amaçla beraber Tanrı’nın kızları olarak görürler ve içlerindeki tanrısallık niteliklerini yetiştirmeye çalışırlar ki bunlar kutsallık, bilgelik ve ilahi sevgidir. Onlar vücutlarını ve zihinlerini alçaltan şeyleri reddedip onları kutsal armağanlar olarak onurlandırırlar. Onlar ibadet aracılığı ile gelen sevinç, öğrenme, hizmet ve ciddi çabalarıyla Mesih merkezli bir hayat yaşamak için potansiyellerini ve kapasitelerini tamamlamak için uğraşırlar. Onlar ilahi tasarımla, erkek ve kadının en büyük gelişmeyi, sevinci ve icraatı, birbirlerinden soyutlanarak değil beraber tecrübe ettiklerine inanırlar. Ortak ve eşsiz çabaları sayesinde her biri evde, kilisede ve toplumda eşsiz bir katılım sağlamaktadırlar.

Mormon kadınları miraslarını İsa Mesih’in kadın öğrencileri olarak kucaklarlar . Onlar muhtaç olanlara ulaşmayı ve aileleri, cemaatleri ve daha geniş toplumlar için en iyi olanı yapmayı önemli bir hizmet olarak görürler.

Hep Beraber Mormon kadınları Yardımlaşma Cemiyeti’ni oluştururbu örgüt dünyanın en eski ve en geniş kadın hizmet örgütlerinden birisidir. 170 ülkede 5,5 milyon kadın üyesi ile Yardımlaşma Cemiyeti dünyanın çevresinde hizmet veren muazzam bir vasıtadır. Bu cemiyet insan hayatının bütün dertlerine yardım sağlamak için 1842’de kurulmuştur: “Fakirlikten, bencillikten, üzüntüden, ilgisizlikten, cehaletten, ahlaksızlıktan, maddecilikten, sıradanlıktan, korkudan ve kişisel sınırlamalardan ve yalnızlıktan kurtarmak için.”

Öğrenciler olarak Son Zaman Azizi kadınları, kutsal yazıları ve öğretiyi çalışmak için, evlerinde ve cemaatlerinde sevindirici haberi öğretmek için ve sevindirici haberin kurtarıcı kutsal törenlere inançla katılmak için Tanrı’ya olan kişisel inançlarını geliştirme ve O’nunla kişisel olarak ilişki kurma konusunda teşvik edilirler sevindirici haberin kutsal törenleri. Bütün Kilise üyeleri her türlü eğitimi almak için teşvik edilmişlerdir; bu bir hizmet yolu ve daha anlamlı bir hayata sahip olmanın yanı sıra ilahi bir emirdir.

Erkek ve kadın Kilise üyeleri Kilise hizmeti için farklı ve ortak olan imkanlara sahiptirler. Mesih tarafından Yeni Antlaşma’da kurulmuş örneği takip ederek, erkekler Kilise’de rahiplik makamlarında hizmet verirler; bu onlara dini “kutsal törenlerde” ya da seremonilerde Kilise yönetiminde görev yapma imkanı sağlar. Mormon kadınları görevli olma ve öğretme pozisyonlarında hizmet verirler, diğer örgütlenmelerde yerel ve kurum düzeyinde yönetici olarak, diğerlerine danışmanlık ve hizmet vermek şeklinde pek çok farklı kapasitede çalışırlar. Kadınların aynı zamanda liderlik meclisleri ve Kilise cemaatlerinde yapılan müzakerelerde ve verilen kararlarda tamamlayıcı bir görevleri vardır.

Hem erkeklerin ve hem de kadınların en önemli hizmet bölgesi kendi ailelerinde olan hizmettir. Mormon erkekleri ve kadınları aileleri Tanrı’nın çocukları için olan planının kalbi olarak ve toplumun temel birimi olarak kucaklarlar. Anne ve babaların ortak çalışmalarını Mesih merkezli aileleri kurmak ve hizmet etmek için hayattaki seçkin bir öncelik olarak kabul ederler. Hayattaki konumları ne olursa olsun Kilise’deki kadınlar etraflarındakileri yetiştirmek ve güçlendirmek isterler. Bireysel, geniş, cemaate ait olan ve küresel ailelerin yapısını güçlendirerek kadınlar Kurtarıcı’nın oluşturduğu örneğe ve öğretilere olan bağlılıklarını açıkça gösterirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.