Konu

Gözetmen

Gözetmen ( mahalleolarak bilinen) yerel bir cemaatin lideridir ve bir pastör, rahip ya da hahamınkine benzer görevleri vardır. İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nde bu makam ücretsizdir.

Her gözetmene iki danışman yardım eder. Birlikte, bu gözetmenlik mahalle üyelerinin ruhsal ve toplumsal ihtiyaçlarını idare eder. Gözetmen cemaatinin her üyesine İsa Mesih’itakip etme çabalarında yardım eder. Ruhsal konulara ek olarak, bir gözetmen mali bakımdan ya da kendi ayakları üzerinde duracak duruma gelme yönünden zorluk yaşayan üyelere refahdesteği yoluyla yardım eder. Gözetmen ayrıca kayıtlar, raporlar, maliye ve üyelerin toplandığı toplantı evigibi pratik konuları da idare eder.

Gözetmenler genellikle beş yıl boyunca hizmet ederler. Gözetmenler çadır kazığı başkanlarınarapor verirler ve bu yerel liderler mahallelerindeki ve çadır kazıklarındaki üyeler hakkında kararlar verme bakımından önemli düzeyde yerel özerkliğe sahiptirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.