Konu

Granite Dağı Kayıt Deposu

Dünyanın en büyük soyağacı kaydı koleksiyonu Utah eyaletinin Salt Lake City kenti yakınlarındaki dağlarda bulunan güvenli bir depoya yerleştirilmiştir. İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Granite Dağı Kayıt Deposu’nu 1965 yılında Kilise’nin geniş aile tarihi mikrofilmleri koleksiyonu da dahil olmak üzere önemli kayıtları saklamak ve korumak için inşa etmiştir.

Güvenlik nedeniyle, Granite Dağı Kayıt Deposu halka açık değildir ama bir sahne arkası video turunu izlemek için burayı tıklayınız.

Depo 3,5 milyardan fazla görüntüyü mikrofilm, mikrofiş ve dijital medya olarak saklamaktadır. Şu an Kilise mikrofilmleri dijital hale getirme ve bu dijital kayıtları FamilySearch.orgweb sitesi aracılığıyla erişilebilir hale getirme sürecindedir. Bu süreç hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu videoyagöz atınız.

Granite Dağı Kayıt Mahzeni’ndeki görüntüler 100’den fazla ülkedeki arşivler, kütüphaneler ve kiliselerle yapılan anlaşmalar yoluyla toplanmaktadır. Bu kayıtların kopyaları kayıt sorumlusuna ücretsiz olarak verilmekte ve bazen bir doğal felakette veya yangında kaybolmuş olabilen kayıtların yerine ilave kopyalar sağlanmaktadır. Kilise’nin harap edici bir kasırga sonrası Pasifik adası Niue halkının değerli soyağacı kayıtlarını nasıl yenisi ile değiştirdiğini anlatan öyküyü izlemek için burayı tıklayınız.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.