Konu

FamilySearch Web Sitesi

FamilySearch.orgdünyadaki en gözde soyağacı kaynaklarından biridir. Bu siteye İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi tarafından sponsorluk edilmektedir ve ücretsizdir ve halka açıktır. 1999 Mayıs’ında başladığından beri, 150 milyondan fazla insan FamilySearch.org’u aile tarihleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ziyaret etmiştir.

Çevrimiçi Kayıtlar
FamilySearch.org’u ziyaret edenler tüm dünyadan bir milyardan fazla dijital görüntü ve kayıt dizinini arayabilirler. Bu kayıtlar doğumlar, evlilikler ve ölümlerle ilgili devlet ve kilise kayıtlarını; vasiyet kayıtlarını, emlak kayıtlarını, senet kayıtlarını ve benzeri kayıtları içerir. Milyonlarca yeni kayıt her hafta düzenli olarak yayınlanmaktadır.

FamilySearch web sitesindeki kayıtların çoğu endeks içine koyulmuştur ve böylelikle aranmaları daha kolaydır. Endeksler gönüllüler tarafından yaratılmaktadır. Şu an tüm dünyada günde yaklaşık bir milyon ismi tamamlayan 125.000’den fazla aktif endeksçi vardır. Yaşına, dinine ya da teknik arka planına bakılmaksızın herkes bu çabaya yardım edebilir. Gerekli tek şey bir bilgisayar ve internet bağlantısıdır. Ücretsiz çevrimiçi başvuru formu yedi dilde mevcuttur.

Araştırma Yardımı
FamilySearch.org insanlara aile tarihlerini keşfetmeyi öğrenmelerine yardım etmek için çeşitli kaynaklar içermektedir. Örneğin, FamilySearch Wikiaile tarihi araştırması için bir etkileşimli çevrimiçi ansiklopedidir. Bu site; araştırma yardımları, rehberler ve FamilySearch uzmanlarından öneriler içerir ama ayrıca herkesin soyağacı hakkında bildiklerini paylaşabilecekleri bir yerdir. Siteyi ziyaret edenler kendi aile ağaçlarına tırmanmak için gerekli ipuçlarını ve faydalı bilgileri edinmek amacıyla coğrafi bölge ya da konuya göre arama yapabilirler.

FamilySearch Forumlarıaracılığıyla, bireyler araştırmayla ilgili sorularını çevrimiçi sorabilirler ve FamilySearch personeli ya da soyağacı topluluğundan herhangi biri bu soruların cevaplandırılmasına yardım ederler.

FamilySearch web sitesinde mevcut olan bedava çevrimiçi derslereher zaman rahatlıkla erişilebilir.

Derslerin uzunluğu ve biçimi konuya göre çeşitlilik göstermektedir ama genellikle sunumu yapan kişinin videosunu, bir PowerPoint sunumunu ve sınıf bildirilerini içermektedir. Bu derslerin çoğu Salt Lake City’deki ünlü Aile Tarihi Kütüphanesi’ndeki uzmanlar tarafından öğretilmektedir ama FamilySearch ayrıca bireysel soyağacı uzmanları ve Missouri eyaletinin Independence kentindeki Ortabatı Soyağacı Merkezigibi tesislerle işbirliği yapmaktadır.

Kısa Bilgiler
FamilySearch.org ile ilgili bazı kısa bilgiler:

  • Veri tabanlarında aranabilir isimlerin sayısı: 1 milyardan fazla
  • Her gün yapılan ziyaret sayısı: 10 milyondan fazla
  • Aylık ziyaretçi sayısı: 3 milyondan fazla
  • Bir günde görülen sayfa sayısı: 1 milyondan fazla
  • Kayıtlı kullanıcı sayısı: 1 milyondan fazla
  • Açıldığından beri yapılan ziyaret sayısı: 15 milyardan fazla
  • Açıldığından beri ziyaret eden kişi sayısı: 150 milyondan fazla

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.