Konu

FamilySearch

FamilySearch dünyadaki en büyük soyağacıkuruluşudur. 1894 yılından beri FamilySearch insanların atalarını bulmalarına yardım eden kayıtlara tasarruflu erişimi kolaylaştırmak için 100’den fazla ülkede arşivler, kütüphaneler ve kiliselerle çalışmıştır.

Her ay, 3 milyondan fazla insan aile tarihleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için FamilySearch kayıtlarını, kaynaklarını ve hizmetlerini kullanmaktadırlar. Bu kayıtlar ve hizmetlere FamilySearch.org’daçevrimiçi ya da Utah eyaletinin Salt Lake City kentindeki ünlü Aile Tarihi Kütüphanesidahil olmak üzere 126 ülkedeki 4.600’den fazla aile tarihi merkeziaracılığıyla ulaşılabilir.

FamilySearch İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi tarafından sağlanan bir hizmettir. FamilySearch’ün insanların atalarıyla bağ kurmasına yardım etme konusundaki sorumluluğunun temelinde ailelerin yaşamlarımızda merkezi bir anlam ifade ettiği ve aile ilişkilerinin bu yaşamın ötesinde de devam etmek üzere tasarlandığı yönündeki Mormon inancı yatmaktadır. Aile tarihine ilgi kültür, etnik köken ya da dinsel inançla sınırlı olmadığı için FamilySearch’ün kaynakları Avrupa’daki kilise kayıtlarından Afrika’daki sözlü tarihlere kadar aileleri ve ataları hakkında daha fazla keşfetmek isteyen herkes için mevcuttur.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak, FamilySearch tüm dünyadaki gönüllülerindesteğine dayanmaktadır. Bu gönüllüler kayıtların endekslenmesine yardım ederler, kişisel destek sağlarlar ve soyağacı araştırması hakkındaki bilgilerini paylaşırlar.

FamilySearch hem deneyimli aile tarihçilerine ve hem de soyağacı serüvenlerine yeni başlamakta olanlara kişisel destek sağlamaktadır. Bu yardıma aile tarihi merkezi ağı aracılığıyla ya da support@familysearch.org e-posta adresi veya Birleşik Devletler ve Kanada’da 1-800-406-1830 telefon numarası ile FamilySearch Destek ile iletişime geçerek erişilebilir. Diğer ülkelerdeki ve vilayetlerdeki irtibat telefon numaralarının bir listesi için burayı tıklayınız.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.