Konu

Ev Öğretmeni

Ev öğretmeni Son Zaman Azizi mahallesiya da dalındakiüye arkadaşlarını kollamak ve yardım etmek üzere tayin edilmiş erkektir. İki ev öğretmeni cemaatteki her kişi ya da her aile için tayin edilirler; rahipliğe sahip bu iki kişi tayin edildikleri bireyleri ya da aileleri her ay onlara yardım etmek ve İsa Mesih tarafından öğretilen ilkelere uyma çabalarında desteklemek için ziyaret ederler.

Bu düzenli ziyarete bireylerin ya da ailelerin ihtiyaçları ve endişelerine cevap verecek şekilde uyarlanmış ruhsal bir öğrenim mesajı dahil edilmiştir. Ev öğretmenleri ayrıca üyelerin dünyevi ihtiyaçlarının giderilmesinden emin olmak için gerekeni yaparlar.

Kilise’nin eski Başkanı Ezra Taft Bensonşöyle demiştir: “Ev öğretmenliği sadece herhangi bir program değildir. Azizleri koruyup kollamanın ve Kilise’nin misyonunu yerine getirmenin rahiplik yoludur. Ev öğretmenliği sadece bir görev değildir. Kutsal bir hizmet çağrısıdır.”

Ev öğretmenliği Son Zaman Azizlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi açısından ziyaretçi öğretmenlikprogramı ile birbirlerini tamamlarlar. Ziyaretçi öğretmenler cemaatlerindeki bir kadını ziyaret etmeyle görevlendirilmiş iki kadından meydana gelirler.{nb}


{nb}

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.