Konu

Birinci Başkanlık

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’ni peygamber, gören ve vahiy bildiren olarak da kabul edilen 15 havariönderlik etmektedir. En uzun süre havari olan kişi Kilise’nin başkanıdır ve ilham yoluyla iki havariyi danışmanı olarak seçer. Bu üç kişi, Kilise’nin en yüksek idare birimi olan Birinci Başkanlık’ta görev alırlar. (Diğer 12 havari hakkında bilgi edinmek için, Kilise’nin ikinci en yüksek idare birimi olan Oniki Havariler Kurulu’nabakınız.)

Birinci Başkanlık’ın üyeleri İsa Mesih’inözel tanıklarıdırlar ve tüm dünyada O’nun hakkında öğretmek ve tanıklık etmek için çağrılmışlardır. Üyelerin ve üye olmayan ancak Kilise’ye ilgi duyan kişilerin oluşturduğu geniş topluluklara hitap etmek, onları yüreklendirmek ve ayrıca yerel liderlerle bir araya gelmek amacıyla sık sık seyahat ederler.

Seyahat etmedikleri zamanlarda Birinci Başkanlık’ın üyeleri görevli işi, tapınakyapımı, ruhsal ve dünyevi refahve dünya çapında Kilise’yi ilgilendiren birçok başka konu hakkında birbirleriyle ve diğer genelKilise liderleriyle fikir alışverişinde bulunurlar.

Başkan Thomas S. Monson, Başkan Henry B. Eyringve Başkan Dieter F. UchtdorfBirinci Başkanlık’ı meydana getirmektedirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.