Konu

Aile Tarihi Kütüphanesi

FamilySearchdünyadaki en büyük soyağacı kütüphanesinin sponsorluğunu yapmaktadır: Utah eyaletinin Salt Lake City kentindeki Aile Tarihi Kütüphanesi. Dünyaca ünlü tesis ücretsizdir ve halka açıktır.

Kütüphanede, yeni başlayanlara soyağacı çalışmalarına başlamalarında ya da deneyimli aile tarihçilerine yeni bilgi bulmalarında yardım edebilecek uzman araştırma danışmanları ve gönüllüler çalışmaktadır. Kütüphane personeli üyeleri araştırmak için kaynak önerebilirler, coğrafya ya da dillerle ilgili soruları yanıtlayabilirler ve belirli bir yer için hangi kayıtların mevcut olduğu ve nasıl kullanılacakları konusunda rehberlik sağlayabilirler. Kütüphane ayrıca ücretsiz ders ve seminerleri hem tesis içerisindeve hem de Salt Lake City’ye seyahat edemez durumda olanlar için çevrimiçiolarak sunmaktadır.

Kütüphanenin koleksiyonu 100’den fazla ülkeden 3 milyardan fazla vefat etmiş insanın isimlerini içermektedir. Bu bilgi şunlar üzerindedir:
•{nb}{nb} {nb}2,4 milyon mikrofilm rulosu
•{nb}{nb} {nb}727.000 mikrofiş
•{nb}{nb} {nb}356.000 kitap, dizi yayın ve diğer biçimler
•{nb}{nb} {nb}4.500’den fazla dergi{nb}{nb} {nb}
•{nb}{nb} {nb}3.725 elektronik kaynak

Artan bir şekilde, bu materyaller FamilySearch web sitesindemevcut hale getirilmektedir. Hala mikrofilm ya da mikrofiş biçiminde olan kayıtlar FamilySearch Kataloğunuaraştırarak bulunabilir. Birçok öğe yerel aile tarihi merkezlerinedüşük bir ücretle kiralanabilmektedir.

Aile Tarihi Kütüphanesi Utah’taki en gözde turistik mekanlardanbiridir ve her yıl on binlerce insan bu tesisi ziyaret etmektedir. Salt Lake City’yi ziyaret etmeyi düşünenler FamilySearch.orgadresinde Aile Tarihi Kütüphanesi’ni ziyaretle ilgili daha fazla bilgi bulabilirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.