Konu

Harun Rahipliği

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’ndeki iki rahiplikseviyesinin ya da düzeninin daha düşük olanı. Harun Rahipliği Kilise’nin 12 yaş üzerindeki sadık erkek üyelerine bahşedilir ve her erkek ellerin baş üzerine konulması yoluyla bireysel olarak atanır. Bu şekilde atananların rahipliğe “sahip oldukları” söylenir; Son Zaman Azizi yetişkin ve genç erkeklerin çoğunluğu rahipliğe sahip kişilerdir.

Harun Rahipliği’nde üç seviye ya da makam vardır: hizmetli, öğretmenve rahip. Genellikle, hizmetliler 12–14 yaş arasında, öğretmenler 14–16 yaş arasında ve rahipler 16–18 yaş arasındadırlar. Kilise’ye 18 yaşından sonra katılan erkeklerin her basamağı çıkmalarına gerek yoktur ve genellikle rahip olarak hizmete başlarlar.

Harun Rahipliği’ne sahip olanlar Pazar günleri ibadet törenisüresince Kilise üyelerine Rab’bin Sofrasını(komünyon) hazırlar ve sunarlar, üyeleri evlerinde ziyaret etmekte yardım ederler, yoksullar için yardım toplarlar ve diğer hizmet görevlerinde bulunurlar. Harun Rahipliği adı Eski Antlaşmadaki Musa’nın kardeşi Harun’dan gelmektedir.

Ayrıca bakınız: Melkizedek Rahipliği, Rahiplik

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.