Konu

İsa Mesih

İsa Mesih O’nun adını taşıyan İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin merkezindedir. Kilise’nin üyeleri İsa’nın Tanrı’nın Oğlu, bedendeki Biricik Doğmuş Oğlu olduğuna inanırlar (Yuhanna 3:16)Son Zaman Azizleri Mesih’in, tüm insanlığın Kurtarıcısı’nın, gelişinden doğrudan ve kuvvetlice bahseden Eski Antlaşma’dakipeygamberlik beyanlarını kabul ederler. Kilise üyeleri ayrıca İsa Mesih’in doğumu, yaşamı ve hizmeti, ölümü ve dirilişine dair Yeni Antlaşma’dakikayıtları kabul ederler.

Evdeki her dua ve bir ibadet yerindeki her vaaz İsa Mesih’in adıyla bitirilir. Haftalık ibadet törenlerinde alınılan (komünyona benzer) Rab’bin sofrasınınsimgeleri O’nun kefaretininsembolleridir. Mesih, Babası gibi, fiziksel bir vücuda sahiptir — ve bu, O’nun dirilişinden sonra mezarı terk eden ve Havarilerini “dokunmaya… ve görmeye” davet ettiği vücutla aynı vücuttur ( Luka 24:39).

Yaşamış tek mükemmel insan olarak, İsa, yaşamında herkesin takip edeceği bir örnek ortaya koymuştur. İnsanlar yetersiz kaldıkları için Mesih’in kefaret amacıyla kurban oluşu bireysel tövbe şartıyla günahların bedelini öder. O’nun kurban oluşu aynı zamanda tüm insanların dirilip ölümsüzlüğe kavuşmasını sağlar. O Kurtarıcı’dır ve gelecek bir zamanda Yargıç olacaktır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.