Konu

İnsani Yardım Hizmetleri

  • İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi tüm dünyadaki ülkelerde insani amaçlar için yardım ve kalkınma projeleri sağlamaktadır. Projeler yardımı alanların uyruğu ya da dinine bakılmaksızın yürütülür.
  • İnsani hizmet, deprem ya da tsunami gibi doğal felaketlere ya da savaş ya da açlığın etkileri gibi insan eliyle ortaya çıkan felaketlere acil müdahaleyi içerebilir. Ayrıca hastalıkları azaltmak gibi ciddi ve daha sağlam insani ihtiyaçları giderme yönündeki uzun vadeli çabanın bir parçası olabilir.
  • Bir felaketten sonraki birkaç saat içerisinde Kilise yerel hükümet görevlileriyle hangi tür erzak ve gıdaya ihtiyaç duyulduğunu belirlemek için çalışır. Daha sonra malzemeler bölgeye derhal yollanır.
  • Acil ihtiyaçlar giderildikten sonra Kilise, toplumun uzun vadeli ihtiyaçlarının giderilmesine yardım etmek için ilave yollar arar. Kilise’nin yaklaşımı insanlara beceriler öğreterek ve kendi kendine yeten bir yaşam için kaynaklar sağlayarak kendi ayakları üzerinde durmalarına yardım etme yönündedir.
  • Öncelikle Kilise üyelerinden ama ayrıca dünyanın her yerindeki insanlardan gelen bağışlar yardım projelerini sağlamakta kullanılır. Kilise’nin insani yardım hizmetlerine yapılan bağışların yüzde yüzü yardım çabaları için kullanılır. Kilise kendi ek masraflarını kendi karşılar.
  • Kilise’nin insani yardım hizmetleri kolu insanların kendi ayakları üzerinde durmalarına yardım eden beş küresel projeyi desteklemektedir ve bu projelerin hepsi devam etmektedir. Bu girişimler yenidoğan resüsitasyon eğitimi, temiz su projeleri, tekerlekli sandalye dağıtımı, görme tedavisi ve kızamık aşılarını içermektedir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.