Konu

Ötenazi ve Hayat Uzatma

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi insan hayatının kutsallığına inanır ve bu yüzden ötenaziye karşıdır. Ötenazi tedavi edilemeyecek bir durum ya da hastalıktan dolayı acı çeken bir kişiyi kasıtlı olarak öldürmek diye tanımlanır. Böyle kasıtlı bir hareket, hayatı, örneğin sözde yardımlı intihar denilen bir yöntemle, hemen sona erdirir. Hayatı böyle bir şekilde sona erdirmek Tanrı’nın emirlerini ihlal etmektir.

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi, bir hastayı uzun vadeli bir hastalık durumundaki gibi yaşam desteği sağlayan yapay gereçlerden çıkararak doğal sebeplerden dolayı ölmesine izin vermenin ötenazi anlamına geldiğine inanmaz. Böyle bir hastalıktan ya da kazadan ölüm kaçınılmaz olduğunda, bu ölüm bir nimet ve sonsuz varoluşun anlamlı bir parçası olarak görülmelidir. Üyeler kendilerini ölümlü hayatı makul olmayan yöntemlerle uzatmaya zorunlu hissetmemelidirler. Bu kararlar en iyi şekilde aile bireyleri tarafından, bilgi ve yetkili tıbbi öğütler alındıktan sonra oruç ve dua sayesinde ilahi rehberlik araştırıldıktan sonra verilir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.