Konu

Çok Eşlilik

Utah’taki ve çevresindeki çok eşli gruplar ve bireyler genelde sıradan gözlemcilerin ve ziyarette bulunan medyanın kafasını karıştırmaktadırlar. Amerika Birleşik Devletleri’nin batı bölgelerinin ve Kanada’nın bazı bölgelerinde bulunan çok eşliler ve çok eşli kuruluşların İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi ile herhangi bir bağlantısı yoktur. “Mormon” terimi — yaygın biçimde Son Zaman Azizleri için kullanılan takma bir isim olmasına — rağmen bazen yanıltıcı olarak onlar için kullanılmaktadır.

Başkan Gordon B. Hinckley çok eşlilik ile ilgili aşağıda geçen açıklamayı Kilise’nin Ekim 1998’deki genel konferansında yapmıştır: “Kesin bir şekilde şunu açıklamak isterim ki, bu Kilise’nin çok eşlilik uygulayanlarla hiçbir alakası yoktur. Onlar bu Kilise’nin üyesi değildirler. Birçoğu asla üye olmamıştır. Onlar medeni kanunu ihlal etmektedirler. Onlar kanunu ihlal ettiklerini bilmektedirler. Onlar, medeni kanunların cezasına tabiidirler. Kilise elbette bu konuyla ilgili herhangi bir yargı gücüne sahip değildir.”

“Eğer herhangi bir üyemiz çok eşli evlilikler yaparsa, Kilise’den atılırlar ki bu Kilise’nin verebileceği en ciddi cezadır. Bunlar sadece medeni hukuk kurallarını doğrudan ihlal etmiş olmazlar, ayrıca Kilise’nin kanunu da ihlal etmiş olurlar. İmanımızın bir maddesine göre biz yasalara uyarız. Bu madde der ki, ‘Biz krallara, başkanlara, hükümdarlara ve yargıçlara bağlı olup yasalara uymamız gerektiğine, yasalara saygı gösterip onları desteklememiz gerektiğine inanıyoruz.’ (İman Maddeleri 1:12).”

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.