Konu

Yaşlı Russell M. Nelson

Yaşlı Russell M. Nelson, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Oniki Havariler Kurulu üyeliğine 7 Nisan 1984’te çağrılmıştır.

 

Cerrah ve tıbbi araştırmacı olarak dünyaca tanınan Dr. Nelson lisans ve tıp derecelerini Utah Üniversitesi’nden almıştır (1945, 1947). Üye olduğu onursal akademik topluluklar Fi Beta Kappa ve Alfa Omega Alfa’dır. Cerrahlık ihtisasını Boston’daki Massachusetts Genel Hastanesi’nde ve 1954 yılında doktora derecesini aldığı Minnesota Üniversitesi’nde yapmıştır. Onursal doktora derecelerini sırasıyla 1970 yılında Bilim Doktoru olarak Brigham Young Üniversitesi’nden, 1989 yılında Medikal Bilim Doktoru olarak Utah Eyalet Üniversitesi’nden ve 1994 yılında Beşeri Bilimler Doktoru olarak Snow Yüksek Okulu’ndan almıştır.

Profesyonel hayatında, Utah Üniversitesi cerrahlık araştırmacı profesörü ve Göğüs Cerrahisi İhtisas direktörü ve Salt Lake City LDS Hastanesi Göğüs Cerrahisi bölüm başkanı olarak çalışmıştır.

Tıp ders kitapları arasında birçok kitabın ve bölümün yazarı olan Yaşlı Nelson Genel Otorite hizmet çağrısından önce Birleşik Devletler ve birçok farklı ülkede dersler vermiş ve bu ülkeleri profesyonel iş hayatı boyunca ziyaret etmiştir. Utah Üniversitesi’nden Seçkin Mezunlar, Amerikan Kalp Derneği’nden Altından Kalp Ödülü, Amerikan Kalp Derneği’nden Uluslararası Hizmet Takdirnamesi ve Amerikan Başarı Akademisi’nin takdim ettiği Altın Tabak Ödülü gibi birçok ödül ve dereceler almıştır. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki üç üniversite tarafından onursal profesörlük unvanı ile ödüllendirilmiştir.

Dr. Nelson Damar Cerrahisi Cemiyet başkanı, Amerikan Göğüs Cerrahisi Yönetim Kurulu Direktörü, Amerikan Kalp Derneği Kardiyovasküler Cerrahi Konsey başkanı ve Utah Eyaleti Medikal Derneği başkanı olarak hizmet etmiştir.

Kendisi Dünya’da Kim Kimdir, Amerika’da Kim Kimdir ve Din’de Kim Kimdir listelerinde yer almıştır.

Yaşlı Nelson Kilise’de birçok sorumluluk almıştır. 1964’ten Haziran 1971’e kadar Bonneville Kazığında kazık başkanı olarak hizmet etmiş, daha sonra Pazar Okulu genel başkanı olarak hizmete çağrılmıştır. Onikiler kuruluna çağrılmadan önce, Kearns Utah Bölgesinde Yöresel Temsilci olarak hizmet veriyordu. Daha önce Brigham Young Üniversitesiiçin Yöresel Temsilci olarak hizmet etmiştir.

9 Eylül 1924’te doğan Yaşlı Nelson, Marion C. ve Edna Anderson Nelson’ın oğludur. Kendisi ve eşinin, eski ismiyle Dantzel White’ın, 10 tane çocukları vardır. Kızkardeş Nelson, Şubat 2005’te vefat etmiştir. Nisan 2006’da, Wendy L. Watson ile evlenmiştir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.