Konu

Yaşlı Richard G. Scott

Richard Gordon Scott, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Havarisi olarak 1 Ekim 1988’de desteklenmiştir. Yetmişler Birinci Kuruluna 2 Nisan 1977’de çağrılmıştır ve bu Kurulun Başkanlığı’nda bir üye olarak 1 Ekim 1983’ten şu anki hizmet çağrısına kadar hizmet etmiştir.

7 Kasım 1928’de Pocatello, Idaho’da Kenneth Leroy ve Mary Whittle Scott’ın oğlu olarak doğmuştur. 5 yaşındayken, ailesiyle birlikte babasının daha sonra Tarım bakanı yardımcısı olduğu Tarım Departmanı hizmeti dolayısıyla Washington D.C.’ye taşınmıştır.

George Washington Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun olmuş, tam zamanlı görevini Uruguay’da tamamlamış ve yüksek lisans sonrası çalışmalarını nükleer mühendislik üzerine Oak Ridge, Tennessee’de bitirmiştir. 1953’ten 1965’e kadar Yaşlı Scott, deniz ve karalarda kullanılacak enerji santralleri için nükleer yakıtları geliştirmekten sorumlu Amiral Hyman Rickover’ın acil kadrosunda görev yapmıştır. Yaşlı Scott, 2008 yılında Brigham Young Üniversitesi’nden Mesihçi Hizmeti Onursal Doktora derecesi almıştır.

1965’ten 1969’a kadar Cordoba Arjantin’de Kuzey Arjantin Misyonu’nu yönetmiştir. Döndükten sonra, nükleer enerji şirketlerinde özel danışman olarak çalışmıştır.

Yetmişler üyesi olarak çağrılana kadar, Uruguay, Paraguay, Kuzey ve Güney Carolina, Virjinya ve Washington D.C. alanlarında bir Yöresel Temsilci olarak hizmet etmiştir.

Yaşlı Scott Cennetteki Babamız’ı, O’nun Sevgili Oğlu’nu ve Babamız’ın tüm diğer çocuklarını sever. Yaşlı Scott’ın çeşitli özel ilgi alanları vardır. Dünya’nın doğal güzelliğine karşı derin bir sevgisi vardır.

Hayatı 16 Temmuz 1953’te Manti Tapınağı’nda mühürlendiği doğuştan yetenekli eşi Jeanene Watkins ile kutsanmıştır. Eşi 15 Mayıs 1995’te vefat etmiştir. Yedi çocukları vardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.