Newsroom
Haber Bülteni

İsa Mesih’in Son Zaman Azizleri Kilisesi’nin (Mormonlar) 184’üncü Yıllık Genel Konferansı Salt Lake City’de yapılacaktır.

İsa Mesih’in Son Zaman Azizleri Kilisesi’nin 184’üncü Yıllık Genel Konferansı 5-6 Nisan 2014 tarihlerinde Utah’ın Salt Lake City şehrinde yapılacaktır. Geleneksel olarak bu konferans her sene nisan ayının ilk hafta sonu gerçekleşir. Ekim ayındaki yarıyıllık konferansla beraber, dünyanın her yerinden kilise üyelerini bir araya getirir. Konferans boyunca Kilise liderleri üyelere, inançlarını ve tanıklıklarını güçlendirmeleri için İsa Mesih’in sevindirici haberi mesajı aracılığıyla hitap ederler.

 Bu Genel Konferansa milyonlarca kişi sayıları 6000'i aşan kilise binalarında 83 dilde yapılan uydu yayınları sayesinde katılabileceklerdir..

Peygamberin, Havarilerin ve diğer Kilise liderlerinin kürsüden yaptıkları konuşmaların yanı sıra Tabernacle Korosu tarafından ilahiler söylenecektir.

2001 yılından beri buna benzer konferanslar ve büyük etkinlikler 21,000 koltuklu Konferans Merkezi’nde gerçekleşmektedir.

Kilise üyeleri radyo, televizyon, uydu,  LDS.org’daki İnternet yayınları  ve yerel toplantı evlerinde toplantılara katılmaya davet edilirler. Uzaklık el verirse rahiplik sahipleri, rahiplik oturumunu izlemek için toplantı evlerinde bir araya gelmeye davetlidirler. Diğer mezheplerin liderleri de toplantılara katılmaya davet edilirler.

Yerel liderler düzenli Kilise toplantılarının zamanını ya da uygunsa sırasını değiştirmek suretiyle,  Kilise üyelerinin radyo, televizyon, uydu ya da İnternet aracılığıyla konferansı dinlemelerini ya da izlemelerini mümkün kılabilirler.

 

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.