Haber Bülteni

Hedef Belİrleme

Bazı ülkelerde, ne zaman Yeni Yıl gelse, insanlar genellikle “Yeni Yıl Kararları” adı verilen kararlar alma eğilimindedirler. Başka bir deyişle, o Yeni Yıl bitmeden başarıyla tamamlamayı umdukları hedefler belirlemeyi isterler. Bir hedefin kağıda dökülmediği sürece sadece bir dilek olduğu söylenmiştir. Yaşamlarımız için hedefler belirlemek kendi ayaklarımız üzerinde durmanın önemli bir parçasıdır. İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin Başkanı Thomas S. Monson şöyle demiştir: “Dilekte bulunmak yeterli değildir. Rab bizden düşünmemizi bekler. Bizden harekete geçmemizi bekler. Bizden emek sarfetmemizi bekler. Bizim tanıklıklarımızın olmasını bekler. Bizim fedakarlığımızı bekler.”

Kendimiz için hedefler belirlerken, yaşamımızda başarmamız gereken en önemli şeyler hakkında enine boyuna düşünmek ve bunları ölçüp tartmamız faydalı olacaktır. Yaşlı Richard G. Scott’ın dediği gibi, “Sadece bugün ya da yarın ne olacağını değil, geleceğiniz hakkında düşünün. Şu an istediğinizi düşündüğünüz bir şey için yaşamda en çok istediğiniz şeyden vazgeçmeyin… Sessiz anlarda bunları düşündüğünüzde, yaşamda nelerin son derece önemli olduğunu ve nelerin olmadığını fark edersiniz. Akıllı olun ve iyi şeylerin asıl önemli olan şeylerin yerine geçmesine izin vermeyin… Her gün devamlı olarak olmak istediğimiz kişi gibi hareket ederek, istediğimiz kişi oluruz… Daha önce asla erişilmemiş bir hedefe ulaşmak için daha önce asla yapmadığımız şeyleri yapmamız gerektiğini öğrenmek beni tekrar tekrar etkilemiştir.”    

2014 ve daha sonrası için olan hedeflerimizi planlarken ve yerine getirirken, şu odak noktası alanları bize yardım edebilir:

Ruhsal gücü arttıran hedefler

Bilgiyi arttıran hedefler

Kişisel refah ve sağlığı arttıran hedefler

İnsanlara hizmet etme yeteneğinizi arttıran hedefler

Ahlaki kuvveti arttıran hedefler
 

Başkan Monson şöyle demiştir: “Performans ölçüldüğünde, performans gelişir. Performans ölçüldüğünde ve rapor edildiğinde, gelişmenin oranı ivme kazanır.”

O halde, eski yılı gönderip yeni yılı kutlarken, 2014 ve sonrasını gerçekten mutlu, sağlıklı ve başarılı kılmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterelim!

(Kaynak: lds.org)

 

 

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.