Haber Bülteni

Gençlik Konferansı, Ankara, Türkiye, 16-19 Mayıs 2014
 

‘’Mesih’e Gel’’ temalı Gençlik Konferansı 16-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında Türkiye-Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye’deki bu programa Ankara, İstanbul, Adana ve Samsun’dan gençler katıldı. Bu başarılı konferansa katılan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Bulgaristan-Sofya-Türkiye misyon bölgesi başkanı Wilstead ve eşi de programa katıldı ve ilham verici konuşmalar vererek haftasonu boyunca gençlerle çok anlamlı konuşmalar gerçekleştirdiler.

Türkiye’deki kilisenin gençleri üzerine odaklanan bu konferansta, bereketli bir şekilde Kutsal Ruh’un varlığı soru gerektirmeyecek bir şekilde oradaydı. Biz haftasonu boyunca Kutsal Ruh’un üzerimize doküldüğünü hissettik! Kutsal Ruh oradaydı, muazzam bir şükran ve emin bir güvenilirlikle dalgalar halinde geldi ve bizim orada yaptıklarımızdan dolayı mutluydu. Biz gençlerde büyük güç ve dayanıklılık gördük ve onları içtenlikle sevdik ve onların tanıklıkları ve güçleri ile kendimizi zenginleşmiş hissettik. Onların bu son günlerde Sevindirici Haberi yaşatmak için doğru zamanda ve doğru yere gönderildiklerini biliyorduk. Tam zamanlı görevliler, tanıklıklarımızı paylaşma konusunda gençlere bilgi verdiler. Bu görevliler kilise gençleri için muazzam birer örnekler.

Zamanımızı, kişisel vahiy almaya olan ihtiyacımız ve Kutsal Ruh’u günlük hayatımızda kavrayabilmek konuları üzerinde konuşarak geçirdik. Gençlerden, Cenneteki Babamız tarafından cevap almak istedikleri soruları bir kağıda yazmalarını ve cevap geldiğinde onların bunu farkedebildiklerini görmelerini istedik. Biz Tanrı’nın yeryüzünde diğer insanlar aracılığı ile dualara cevap verdiğini biliyoruz ve O ayrıca bizim zihnimize ve kalbimize de konuşur. Yetişkinler ve gençler toplantının huşusu ve derin düşünme boyutu ile etkilendiler.

Ve tabi ki birçok eğlence de vardı! Çakır ailesinin gençleri, gençlerin birbirini tanıması için oyunlar planladı. Şurası bir gerçek ki, bu mükemmel oyunlar ve aktiviteler gençleri dostluk, eğlence ve birbirini destekleme çerçevesinde biraraya getirdi. Bu kucaklaşmalarda ve dostlukla ilgili genel hislerde anlaşıldı ki onlar Kurtarıcı’yı ve onun herbirimiz için olan sevgisini çok iyi biliyorlar. Hepimiz dua ederek ve kişisel ilhamlar alarak Ruh’un çizgisine daha fazla yaklaşabileceğimizi öğrendik. Bir diğer deyişle ‘’Mesih’e Gelmeyi’’ öğrendik.

 

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.