Konu

Aile

  • Sonsuza kadar yaşayan ve gelişen birleşik aile kavramı Son Zaman Aziz öğretisinin temelindedir. Baba ve anne ile yönetilen ailelerde çocuklar sevgi, güven, sadakat, yardımlaşma ve hizmet etme gibi erdemler geliştirirler.
  • Kilise öğretilerine göre, Kilise’nin bir tapınağında gerçekleştirilen evlilik, çiftler tapınak yeminlerine sadık kaldıkları sürece ölümle sona ermeyecektir. Aksine aile bağları mezarın ötesinde devam edecek ve aile fertleri sonsuzluk boyunca ilerleyebileceklerdir.
  • 1995’de Kilise’nin en yüksek iki idari organı olan Birinci Başkanlık ve Oniki Havariler Kurulu ailenin ilahi yapısı ve aile ilişkilerinin nasıl yönetileceği ve geliştirileceğini açıklayan bir bildiri yayınlamıştır. (Okuyun “Aile: Bütün Dünyaya Bir Duyuru.”)
  • 1915’de Kilise liderleri anne babalara, ailelerini etraflarında toplayıp haftanın bir akşamını ayırarak bir araya getirmelerini teşvik etmek için bir program oluşturmuştur. Aile ev akşamı anne babaların çocuklarına sevindirici haber ilkelerini öğretebilecekleri bir zamandır. Tipik bir aile ev akşamı dua, şarkı, kısa ders, faaliyet ve hafif yiyecekleri içerir. Dersler bazen anne babalar, bazen de çocuklar tarafından öğretilir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.