Konu

Ziyaretçi Öğretmen

Bir ziyaretçi öğretmen kendi Son Zaman Azizi mahallesiya da dalındakidiğer bir kadını kollamak ve ona yardım etmek üzere atanmış bir kadındır. Her kadına iki ziyaretçi öğretmen tayin edilmiştir; onunla en az ayda bir kez iletişime geçerler ve onu İsa Mesih’insevindirici haberine göre yaşamaya çalışması için teşvik ederler. Bu düzenli ziyarete her kadının ihtiyaçlarını ve kaygılarını gidermek üzere uyarlanmış bir ruhsal öğrenim mesajı da dahildir. Mesajlar genelde sevindirici haber hakkında daha fazla konuşmaya ilham verir ve kadınlar birlikte öğrenirler.

Yardımlaşma Cemiyeti genel başkanı Julie B. Beck’in dediğigibi, “Ziyaretçi öğretmenler Kurtarıcı’nın adına hizmet ederler. Bizim ellerimiz O’nun elleridir, bizim sevgimiz O’nun sevgisidir ve bizim hizmetimiz O’nun hizmetidir. İyi ziyaretçi öğretmenler ziyaret ettikleri kız kardeşleri tanırlar. Onları severler, onlara hizmet ederler ve onların sevindirici haberi öğrenmelerine yardım ederler… Evleri ve yaşamları güçlendirmeye odaklanırlar. Diğer bir kişiyi kollamak ve onu güçlendirmekten daha büyük bir ayrıcalık yoktur.”

Hizmet çağrılarınınruhsal yönüne ek olarak, ziyaretçi öğretmenler kadının ve ailesinin dünyevi ihtiyaçlarına da yardımcı olurlar. Örneğin, bir bebek doğduktan sonra ziyaretçi öğretmenler yemek getirebilirler veya bir kadın hasta ise ev temizliğinde yardımcı olabilirler.

Kilise’deki çoğu kadın ziyaretçi öğretmen olarak hizmet etme fırsatına sahiptir. Ziyaretçi öğretmen programı her Son Zaman Azizi cemaatindeki kadın kuruluşu olan Yardımlaşma Cemiyetitarafından yürütülmektedir.

Ziyaretçi öğretmenlik programı Son Zaman Azizleri’nin ihtiyaçlarının giderilmesi için ev öğretmenliğiprogramıyla tamamlanmaktadır. Ev öğretmenleri bir evde yaşayan herkesi ziyaret etmeleri için tayin edilmiş iki erkektirler.{nb}

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.