Konu

Yetmişler Kurulu Başkanlığı

Yetmişler Başkanlığı, Yetmişler Birinci ya da İkinci Kurulu’nun, Birinci Başkanlık tarafından çağrılan ve kendilerine Yetmişler Kurulları’na başkanlık etme yetkisi verilen yedi üyesinden oluşur.

Kilise’deki çoğu başkanlığın üç kişiden oluşan bir başkanlığı vardır: Bir başkan ve iki danışman. Bununla birlikte, kutsal yazılarla uyumlu olarak, Yetmişler Başkanlığı’ndaki herkes başkandır ve hiçbiri danışman değildir. “Ve bu, Yetmişler’in düzenini gösteren, onlara başkanlık edecek, yetmişlerin arasından seçilmiş yedi başkanı olması gerektiği şeklindeki vizyona göredir; ve bu başkanların yedinci başkanı altısına başkanlık etmelidir” (Ö&A 107:93–94).

Aşağıdaki kişiler Yetmişler Başkanlığı’nı oluşturur: Yaşlı Ronald A. Rasband, Yaşlı Steven E. Snow, Yaşlı Walter F. Gonzalez, Yaşlı L. Whitney Clayton, Yaşlı Jay E. Jensen, Yaşlı Donald L. Hallstromve Yaşlı Tad R. Callister.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.