Konu

Yardımlaşma Cemiyeti Başkanlığı

Yardımlaşma Cemiyeti’nin genel başkanlığı Kilise’nin Birinci Başkanlığı’nınyönetimi altında hizmet eder. Başkanlık şu an Julie B. Beck, Silvia Allred ve Barbara Thompson’dan meydana gelmektedir. 2007 yılının Mart ayından bu yana hizmet etmektedirler.

Yardımlaşma Cemiyeti başkanı Julie B. Beckdört yaşına kadar Brezilya’da yaşadı ve Portekizce konuşmayı öğrendi. Utah’ta Dixie Yüksekokulu’ndan ve Brigham Young Üniversitesi’nden mezun oldu. Üç çocuk annesidir ve sekiz torunu vardır.

Julie B. Beck’in birinci danışmanı Silvia AllredEl Salvador’ludur ve ana dili İspanyolca’dır. Genç yaştayken görevlilerle San Salvador’da tanışmış ve kısa bir süre zarfında Kilise’ye katılmıştır. Daha sonra Orta Amerika’ya bir görevli olarak hizmet etmeye gitmiştir.

İkinci danışman Barbara ThompsonHamburg’da bir görevli olarak hizmette bulunurken Almanca öğrenmiştir. Sosyal hizmet alanında yüksek lisans yapmış ve Utah İnsani Hizmetler Departmanı’nda 30 yıl çalışmıştır. Emekliliği süresince, kötü muameleye maruz kalmış ve ihmal edilmiş çocuklara yardım etmek için çalışan uluslararası bir kuruluşun yetkili müdürü olarak hizmet etmiştir.

{nb}

Bu üç kadın tüm dünyaya ulaşan büyümekte olan bir kuruluşu temsil etmekte ve ona liderlik etmektedirler. Kültürler farklı olabilir ve dil engelleri mevcuttur ama Beck’e göre Mormon kadınları yaşadıkları toplulukların gelişmesine her zaman katkı sağlayabilirler.

Beck, “bir kadının Afrika’da yardım sağlamak için yaptığı şey Bountiful, Utah’ta yaptığından biraz farklı olacaktır; Bangalore’da yaptığı Buenos Aires’te yaptığından biraz farklı olacaktır” demiştir. “Onlar nasıl yardım sağlayacaklarını bilirler. İhtiyaçları sezebilirler. Biz burada onları güçlendirmek için varız.”

Her Mormon kadını farklıdır. Onlar evlidirler, bekardırlar veya duldurlar; onlar kız çocukları, anne ve büyükannedir. Onlar genelde ev kadınıdır ve bazılarının başka zor meslekleri olabilir.

Beck, görevleri ne olursa olsun, her kadının İsa Mesih’e imanı geliştirmeyi öğreten, tahsil görme ve kişisel gelişimi teşvik eden, kadınların ilahi değerini vurgulayan, ilahi sevgi ve hizmeti uygulayan, aileleri güçlendiren ve bir destek ve arkadaşlık sistemi yaratan bir kuruluşun bir parçası olma fırsatına müşterek olarak sahip olduğunu söylemektedir.

Kilisenin yapısı içerisinde, kadınlar lider olma, ibadet töreni sırasında vaaz verme ve cemaat için dua etme fırsatına sahiptirler. Kendi ayakları üzerinde durma ilkelerini öğreterek ve bireysel geçici ve uzun vadeli ihtiyaçların halledilmesine yardım ederek Kilise’nin refah programındaetkin bir rol üstlenirler. Ayrıca, Kilise’nin kadınlarının destek ve teşvik amacıyla birbirlerine düzenli olarak uğradıkları kapsamlı bir ev ziyareti programıvardır. Joseph Smith Yardımlaşma Cemiyeti’nin amacını “fakir, kimsesiz, dul ve yetimlere yardımcı olmak ve tüm hayırsever amaçların icra edilmesi” olarak açıklamıştır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.