Konu

Yönetici Gözetmenlik

Yönetici Gözetmenlik, Yönetici Gözetmen ve onun iki danışmanı olmak üzere, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin yönetici meclislerinden birini oluşturan üç kişiden meydana gelir. Her biri gözetmenlik makamına sahip olan bu Genel Otoriteler, mevkilerinde Birinci Başkanlık’ın doğrudan gözetimi altında hizmet ederler. Kuruluşundan bu yana, Yönetici Gözetmenlik Kilise’nin dünyevi işlerinin çoğundan sorumlu olmuştur. Bu dünyevi işler üyelerin ondalıklarının, adaklarının ve bağışlarının alınması, dağıtılması ve hesabı tutulmasına; fakirlere ve muhtaçlara destek olmak amacıyla yürütülen programların idaresine; ibadet yerlerinin yapım ve bakımına; üyelik kayıtlarının denetimi ve aktarımına olan katılımını içermektedir. Yönetici Gözetmen olarak seçilen kişilerin dini bağlılıklarının yanı sıra iş hayatı ve yöneticilik alanındaki becerilerine de önem verilmektedir.

Gözetmen H. David BurtonKilise’nin şu anki yönetici gözetmenidir ve danışmanları Gözetmen Richard C. Edgleyve Gözetmen Keith B. McMullin’dir.{nb}
{nb}

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.