Konu

Temiz Su Projeleri

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6212-1-3216-1,00.html

  • Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bir milyardan fazla insan temiz suya erişimden yoksundur. Temiz su olmadığı için birçok insan kolera, ishal ve tifo gibi hastalıklara yakalanmış durumdadır. 2002 yılında İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi temiz su kaynaklarına erişim sağlayarak toplulukların sağlığını iyileştirmek için bir girişim başlatmıştır.
  • Su kaynakları toplulukların bölgesine ve ihtiyaçlarına bağlıdır ama bu kaynaklar kuyular, su deposu, aktarma sistemleri ya da su arıtma sistemlerini içerebilir.
  • Yöre halkı her projenin planlamasına ve uygulamasına katılmaktadırlar ve proje için gerekli işgücünün büyük kısmını sağlarlar. Topluluk temsilcileri daha sonra, kurulmuş sistemin bakımı için eğitilirler.
  • 2006 yılında temiz su projeleri 1000’den fazla topluluğa mensup 1,1 milyondan fazla insana yarar sağlayarak 32 ülkede yürütüldü. Bu ülkeler Cezayir, Chuuk, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Ermenistan, Etiyopya, Fiji, Filipinler, Gana, Hindistan, Kamboçya, Kenya, Laos, Liberya, Madagaskar, Malezya, Moğolistan, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nepal, Nijerya, Peru, Romanya, Samoa, Tanzanya, Tonga, Uganda, Vanuatu ve Vietnam’ı içermektedir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.