Konu

Tapınak Açık Ev Toplantısı

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi yeni bir tapınakinşa ettiğinde, kutsal bina halkın ziyaretine açılır. Genellikle birkaç hafta süren bu açık ev daveti boyunca tapınağı herkes ziyaret edebilir. Ondan sonra tapınak resmi olarak adanır ve sadece inancını devamlı güçlü tutmaya çalışan Kilise üyelerinin ziyaretine izin verilir.

Bir açık ev daveti sırasında, ziyaretçiler tapınakların amacı ve neden Son Zaman Azizleri için önemli oldukları hakkında daha fazla bilgi sahibi olurlar. Açık ev deneyimi kısa bir tanıtım filmiyle başlar ve daha sonra gönüllü bir tur rehberi ziyaretçileri tapınağın içine götürür. İçerideyken, rehber öğretim, evlilikya da vaftiziiçerebilecek ana odaların işlevlerini açıklar. Tur rehberi ayrıca bu işlevlere dair Son Zaman Azizi inancı hakkında kısa bir açıklamada bulunur. Turun sonunda, ziyaretçiler bir resepsiyon ve dinlenme alanına götürülürler ve burada ilave sorulara cevap vermek için gönüllüler bulunur.

Tapınak açık daveti bedavadır ama bazen yoğun talep nedeniyle bilet almayı gerektirebilir. Halk ziyaretine ek olarak, tapınak açık daveti genellikle komşular, müteahhitler, inşaat işçileri, yerel medya, davet edilen toplum ve hükümet liderleri için turlar içerir.

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin üyeleri için, tapınaklar “Rab’bin evidir” ve yeryüzündeki en kutsal yerlerdir. Tapınak hizmetleri ailelerisonsuza dek birbirine bağlar, yaşamın amacını öğretir ve Tanrı’nın kurtuluş planını açıklar. Tapınağa gitmek kişisel ruhsal gelişimi artırır ve Son Zaman Azizleri’nin İsa Mesih’inörneğini takip etme yönündeki bağlılığını güçlendirir.

Şu an dünyada 134 adet işleyenve 26 adet inşa halinde ya da inşa edileceği duyurulmuş tapınak mevcuttur.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.