Konu

Soyağacı

Soyağacı yani bir kişinin atalarının ya da aile tarihinin araştırılması dünyadaki en gözde hobilerden biridir. Tüm inançlardan ve milletlerden insanlar nereden geldiklerini keşfetmekten hoşlanmaktadırlar. Ne var ki, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’ninüyeleri için bir kişinin aile tarihi hakkında bilgi edinmesi sıradan bir gayretten fazlasıdır. Son Zaman Azizleri ailelerin bu yaşamdan sonra birlikte olabileceklerine inanmaktadırlar. Bu nedenle hem yaşayan ve hem de ölmüş tüm aile üyeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi temel bir zorunluluktur.

Son Zaman Azizleri ailelerin ebedi bir araya gelişinin tapınaklarda gerçekleşen kutsal mühürlenme törenleri aracılığıyla mümkün olduğuna inanmaktadırlar. Bu tapınak törenleri ölmüş kişiler adına vekaleten gerçekleştirilebilir. Sonuç olarak, Mormonlar için, soyağacı araştırması ya da aile tarihi ölüler için tapınak işininzaruri bir öncüsüdür. Son Zaman Azizi inancına göre ölüler onlar için gerçekleştirilen hizmetleri kabul etme ya da reddetme seçeneğine sahiptirler.

1894’ten yılından beri İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi soyağacına dair önem arz eden kayıtları biriktirmek ve paylaşmak için zaman ve kaynak ayırmıştır. Devlet arşivleri, kiliseler ve kütüphanelerle yapılan işbirliği sayesinde Kilise, 3 milyardan fazla ölmüş insanla ilgili bilgileri içeren dünyadaki en büyük aile kaydı koleksiyonunu yaratmıştır. Bu çaba önceleri Utah Soyağacı Topluluğu ve şimdi ise Kilise tarafından desteklenen ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan FamilySearcharacılığı ile kolaylaştırılmaktadır.

FamilySearch doğum, evlilik ve ölüm kayıtları, nüfus sayımları, verasetler ve vasiyetnameler, emlak kayıtları ve daha fazlası dahil olmak üzere 100 ülkeden bilgiye erişim sağlamaktadır. Bu kayıtlar, FamilySearch web sitesi, Salt Lake City’deki dünyaca ünlü Aile Tarihi Kütüphanesi ve 126 ülkedeki 4.600 yerel aile tarihi merkeziağı aracılığıyla halka ücretsiz ulaştırılmaktadır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.