Konu

Refah Programı ve Özgüven

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin refah programının amacı muhtaçlara bakmak ve aynı zamanda onlara kendi ayakları üzerinde duracak hale gelmelerini ve özsaygılarını korumalarını sağlayacak ilkeleri öğretmektir. Program ayrıca Kilise’nin tüm diğer üyelerine İsa Mesih’in açı doyurmak, susamışlara su vermek, yabancıyı içeriye almak, çıplağı giydirmek ve hastayı ziyaret etmek yönünde verdiği buyruğu yerine getirerek hizmet etmeleri için fırsatlar sağlar.

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin 1830’daki kuruluşundan kısa süre sonra, Kilise’nin liderleri üyelerin kendi istekleriyle bağışladıkları tahıl ve diğer malların depolandığı ve muhtaç üyelere yardım etmek amacıyla dağıtıldığı gözetmen ambarları kurmuşlardır. 1936 yılının Nisan ayında, Büyük Ekonomik Bunalım’ın yıkıcı etkileri nedeniyle zorluk yaşayan Kilise üyelerine yardım etmek amacıyla Kilise resmi bir şekilde bir refah programı düzenlemiştir. Bugün, bu refah programı dünyanın her köşesine yayılmıştır ve tüm inançlardan insanlara yardım etmektedir.

  • Refah programının finansmanı Kilise üyelerinden gelen bağışlarla sağlanmaktadır. Her ayın bir Pazar günü, Kilise’nin üyeleri iki öğün yemek yemezler ve yemeğe harcayacakları parayı Kilise’ye verirler.
  • Muhtaç kişiler yerel cemaatin lideri (gözetmen) tarafından Yardımlaşma Cemiyeti’nin başkanının desteğiyle tespit edilir. Yardımlaşma Cemiyeti başkanı kadınlar kuruluşunun lideri olarak hizmet eden cemaat üyesi bir kadındır. Cemaat büyüklüğü birkaç yüz kişiyi geçmez ve böylece yerel liderler cemaatlerinin üyelerinin hepsini tanıyabilirler.
  • Kilise üyelerinin çok yoğun olduğu bazı yerlerde, refah tesisleri daimi olabilir. Utah eyaletinin Salt Lake City kentindeki Kilise merkezi yakınında bulunan Refah Meydanı bu tür tesislerin bir araya geldiği alanların en büyüğüdür. Meydandaki binalar bir konserve imalathanesi, bir süt işleme tesisi, bir gözetmen ambarı, bir ucuzluk mağazası, bir iş bulma merkezi, buğday ve diğer tahılların depolandığı siloları kapsamaktadır.
  • Gözetmen ambarları genellikle kasaları olmayan süpermarketlere benzetilirler. Gıda ve ev eşyaları alım gücü olmayanlara ve yerel gözetmenleri tarafından imzalanmış yazılı bir istek listesi getirenlere verilir. Malları alanlara aldıkları karşılığında kabiliyetleri ölçüsünde çalışma imkanları sağlanır. Dünyanın dört bir yanında bulunan 129 gözetmen ambarı bulunmaktadır.
  • İstihdam kaynağı hizmeti merkezleri insanların mesleki eğitim alabilecekleri, özgeçmişlerini geliştirmeyi öğrenebilecekleri ve iş fırsatları bulabilecekleri bir yer sunar. Dünyanın dört bir yanında 259 merkez bulunmaktadır.
  • Deseret Industries hem bir istihdam eğitimi tesisi olarak hizmet eden hem de ucuzluk mağazaları işleten kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Ucuzluk mağazaları halka açıktır.
  • LDS [Son Zaman Azizi] Aile Hizmetleri danışma, evlat edinme hizmetleri, bağımlılık tedavisi destek grupları ve sosyal, duygusal ve ruhsal zorluklar için kaynaklar sağlayan özel, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.