Konu

Mühürlenme

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nde, mühürlenmesözcüğü bir erkek, bir kadın ve çocuklarının ebediyen bir araya gelmeleri anlamına gelmektedir. Bu mühürlenme yalnızca bir tapınakta, rahipliğeveya Tanrı’dan gelen yetkiye sahip olan bir erkek tarafından gerçekleştirilebilir. Son Zaman Azizi inancına göre, mühürlenme bireylerin İsa Mesih’in öğretilerine uygun yaşamaları halinde bu aile ilişkilerinin ölümden sonra da süreceği anlamına gelmektedir. Son Zaman Azizleri için aile, hem dünyada hem de sonsuzluktaki en önemli birim olarak Tanrı’nın planınıntemelindedir.

Bir erkek ve bir kadın bir Mormon tapınağında evlendiklerinde, bu törene mühürlenme denir. Bu çiftin birbirlerine mühürlendikten sonra dünyaya getirdikleri çocukları otomatikman ebeveynlerine mühürlenmiş sayılırlar. Evlendikten sonra Kilise’ye katılan ya da başka nedenlerle başlangıçta tapınakta evlenmemiş çiftlerin daha sonra tapınakta birbirlerine mühürlenme imkanları hala vardır. Ebeveynler bu esnada çocuklarını kendilerine mühürletebilirler. Bu kutsal mühürleme törenleri ölüler adına vekaleten de yapılabilir ve böylece aileler nesiller boyu birbirlerine bağlanırlar.

İsa Mesih’inkendisi mühürlenme fikrinden Yeni Antlaşma’da bahsetmiştir:

“İsa, Filipus Sezariyesi bölgesine geldiğinde öğrencilerine şunu sordu: ‘Halk, [benim] İnsanoğlu’nun kim olduğunu söylüyor?’{nb}…

“Simun Petrus, ‘Sen, yaşayan Tanrı’nın Oğlu Mesih’sin’ yanıtını verdi.

“İsa ona, ‘Ne mutlu sana, Yunus oğlu Simun!’ dedi. ‘Bu sırrı sana açan insan değil, göklerdeki Babam’dır.’

“Ben de sana şunu söyleyeyim, sen Petrus’sun ve ben kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının [cehennemin] kapıları ona karşı direnemeyecek.

“Göklerin Egemenliği’nin anahtarlarını sana vereceğim. Yeryüzünde bağlayacağın her şey göklerde de bağlanmış olacak; yeryüzünde çözeceğin her şey göklerde de çözülmüş olacak” ( Matta 16:13, 16–19).

Son Zaman Azizleri Petrus’a verilen yetkininaynısının Joseph Smith’e1829 yılında verildiğini ve şu anki peygamber ve Kilise başkanı Thomas S. Monson’akadar aktarıldığına inanmaktadırlar. Mühürleme gücünü diğer erkeklere verebilen tek kişi peygamberdir ve herhangi bir zamanda bu yetkiye sahip erkek sayısı oldukça azdır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.