Konu

Mormon Tabernacle Korosu

Dünyadaki en eski ve en büyük korolardan biri olan Mormon Tabernacle KorosuABD başkanlarının karşısında performans sergilemiştir, milyonlarca albüm satmıştır, birçok ödül kazanmıştır ve düzinelerce ülkede dinleyicileri büyülemiştir.

Koro Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin merkezindebulunmaktadır.

Koro 25–60 yaşlar arasındaki 360 gönüllü ses sanatçısından meydana gelmektedir. Haftalık olarak prova yapıp konser verirler ve Tapınak Meydanı’ndaki Orkestra onlara sık sık eşlik etmektedir.

Mormon Tabernacle Korosu 19. yüzyılın ortalarında başlamıştır. Küçük bir koro ilk olarak 22 Ağustos 1847’de, ilk öncülerinSalt Lake Vadisi’ne yerleşmek üzere varışlarından sadece 29 gün sonra Kilise’nin bir konferansı için şarkı söylemiştir.

Salt Lake Tapınağı’nın batısında koronun evi olan tarihi Mormon Tabernacle durmaktadır. Mormon Tabernacle Korosu adını bu yapıdan almıştır.

Koroya, büyük oditoryumda, Utah kerestelerinden elle oyulma yuvarlak ahşap çubuklardan yapılmış ünlü altın renginde borular dahil olmak üzere toplam 11.623 borulu Tabernacle orgu eşlik etmektedir. 1867 yılında yapılmış ilk orgdan kalma on boru bugün hala işlev görmektedir.

Koro en çok, Salt Lake City’deki Tapınak Meydanı ’nda yapılan haftalık Pazar yayını Müzik ve Konuşulan Söz ’le tanınmaktadır. Bu program Amerika’nın ülke çapındaki en eski kesintisiz radyo ve televizyon yayınıdır.

Birleşik Devletler’in 1981–1989 yılları arasındaki başkanı Ronald Reagan, Mormon Tabernacle Korosu’na, koro onun göreve başlama gününde şarkı söylediğinde, “Amerika’nın Korosu” yakıştırmasını yapmıştır.

Yıllardır gerçekleştirilen konser turlarıkoroyu Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Pasifik’in büyük konser salonlarına taşımıştır.

Salt Lake City’deki — 8–24 Şubat 2002— tarihindeki Kış Olimpiyatları süresince koro resmi kapanış törenlerinde konser vermiştir.

Koro, “Battle Hymn of the Republic” adlı ilahinin Grammy ödülü kazanan yorumu dahil olmak üzere iki platin ve beş altın plak ödülü kazanmıştır. Koro, Philadelphia Orkestrası, New York Filarmoni Orkestrası ve Kudüs Senfoni Orkestrası dahil olmak üzere dünyanın büyük orkestralarının bazılarıyla kayıtlar yapmıştır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.